Szállások New York, Amerikai Egyesült Államok területén

  222 443 Ft éjszakánként
  Várható ár ekkorra:márc. 19. - márc. 20.
 1. Az árak és a foglalhatóság megtekintéséhez válasszon dátumokat.
 2. Az árak és a foglalhatóság megtekintéséhez válasszon dátumokat.
 3. Az árak és a foglalhatóság megtekintéséhez válasszon dátumokat.
 4. 72 847 Ft éjszakánként
  Várható ár ekkorra:márc. 7. - márc. 8.
 5. 70 459 Ft éjszakánként
  Várható ár ekkorra:márc. 10. - márc. 11.
  36 237 Ft éjszakánként
  Várható ár ekkorra:febr. 27. - febr. 28.
 6. 48 899 Ft éjszakánként
  Várható ár ekkorra:márc. 2. - márc. 3.
 7. Az árak és a foglalhatóság megtekintéséhez válasszon dátumokat.
  31 697 Ft éjszakánként
  Várható ár ekkorra:febr. 28. - febr. 29.

Szálláshelyek New York városában

Hihetetlenül olcsó szállások keresése itt: Amerikai Egyesült Államok, New York. szállásajánlat megkeresése és összehasonlítása a(z) trivago segítségével a legalacsonyabb árak felkutatása érdekében

 • Átfogó szálláskeresés online itt: New York
 • Válogasson olcsó szállások közül itt: New York!
 • Foglaljon kedvező áron!

A legjobb értékelésű Hotels között –New York

 • 33 436 Ft éjszakánként
  Várható ár ekkorra:febr. 29. - márc. 1.
 • 79 138 Ft éjszakánként
  Várható ár ekkorra:márc. 10. - márc. 11.
  Az árak és a foglalhatóság megtekintéséhez válasszon dátumokat.
 • Az árak és a foglalhatóság megtekintéséhez válasszon dátumokat.
 • 26 749 Ft éjszakánként
  Várható ár ekkorra:jún. 4. - jún. 5.
 • Az árak és a foglalhatóság megtekintéséhez válasszon dátumokat.
  Az árak és a foglalhatóság megtekintéséhez válasszon dátumokat.
 • Az árak és a foglalhatóság megtekintéséhez válasszon dátumokat.
 • Az árak és a foglalhatóság megtekintéséhez válasszon dátumokat.

NEW YORK, A KIMERÍTHETLEN LEHETŐSÉGEK VÁROSA

New Yorkot a legelrugaszkodottabb és legmagasztosabb jelzőkkel illethetjük – úgy, mint a világ közepe, a jövő városa, az álmok otthona -, s valamennyit igaznak találjuk majd rá. New Yorkról dióhéjban beszélni szinte lehetetlen – olyan, mintha egy 10 kg teherbírású bőröndbe szeretnénk 25 kg-ot belepréselni. Nyüzsgő, sokszínű, soha nem alvó – ez mind New York, melyet legalább egyszer látni mindenkinek kötelező.

NEW YORK, NEW YORK…

New York az a hely, ahol soha, de soha nem lehet unatkozni, és eltölthetünk itt bármennyi időt, minden nap képes újabb és újabb meglepetéseket okozni. Ez egy állandóan változó világ, amely szüntelenül mozgásban van, ahol nincs két egyforma nap, de még perc sem. New York City, azaz a „Nagy Alma” (Big Apple) közel 800 km2-es területével és 20 milliós lakosságszámával az Egyesült Államok legnagyobb, a világ harmadik legnagyobb városa, és ugyan nem az USA fővárosa, de sokan a világ fővárosának tartják. A város 5 részre tagolódik, ezek Bronx, Brooklyn, Manhattan, Queens és Staten Island. A leghíresebb természetesen Manhattan, óriási felhőkarcolóival, gyönyörű múzeumaival, színházaival és széles választékú üzleteivel. A manhattani városrész központja a Times Square, amely a város egyik legfontosabb csomópontja, s mára New York egyik szimbólumává nőtte ki magát. A teret 1904-től kezdve nevezik Times Square-nek. Nevét magáról a New York Times lapról kapta, amely ekkor költözött a tér mellett található új építésű felhőkarcolóba. Bár az újság azóta más helyre költözött, a név megmaradt, és szilveszter napján innen engedik le a jellegzetes, óriási kristálygömböt. Napjainkban a Times Square a város egyik legismertebb helyszíne, a téren található számtalan fényreklám már ikonikussá vált, a Broadway színházai pedig világhírűek. A Broadway a világ egyik legismertebb utcája, New York City legrégebbi észak-déli főútvonala, amely már a holland telepesek idején is létezett. Bár valójában 24 kilométer hosszan húzódik, legismertebb mégis a Manhattenben, a Wall Street kereszteződése közelében található része. A világ elsősorban úgy ismeri, mint az amerikai színházi élet középpontját és mint kulturális csomópontot. A Broadway legtöbb nevezetessége a Great White Way nevű szakaszon található. Neve onnan származik, hogy az első utcák között volt az Egyesült Államokban, melyek elektromos utcavilágítást kaptak. Az 1890-es évekre az elektromos reklámtáblák olyan fényesen megvilágították, hogy az emberek Nagy Fehér Utcának kezdték hívni. A színháznegyed New York ikonikus helyszíne, amely nagy szerepet játszik abban, hogy a várost világhírűvé és elismertté tegye. A város nem csak a látnivalók, de szálláshelyek területén is a lehetőségek végtelen tárházával rendelkezik, így a sokféle szállás majd egyszerre könnyíti és nehezíti meg dolgunkat. Ne higgyjük, hogy New Yorkban lehetetlen olcsó helyet találni, csak szemfülesnek kell lenni, és egy last minute foglalással is sokat spórolhatunk. A The Jane nevű hotel például meglehetősen pénztárcabarát árakkal dolgozik és Manhattan Meatpacking kerületében található. A történelmi szálloda szobái hajókabinra emlékeztetnek bennünket, így úgy érezhetjük ott magunkat, mintha a Titanic díszletei közé csöppentünk volna.

ÍZIG-VÉRIG NEW YORK

Mi az, ami valódi, hamisítatlan new yorki életérzést adhat nekünk és benne van a top háromban, ami a városról elsőre eszünkbe jut? Hát persze, hogy az Empire State Building – a város legmagasabb épülete és egyik jelképe. Építésének ötlete nem sokkal a gazdasági világválság kirobbanása előtt született meg.

A szándék szerint a kor építészeti megoldásainak segítségével megalkotható legmagasabb felhőkarcolót akarták emelni a város szívében. Az épületen elsősorban európai és mohawk indián munkások dolgoztak, akik rendkívül rövid idő, alig több mint egy év alatt befejezték a munkát – 1931-ben adták át az épületet. A városba látogató turisták és a New York-iak szintén gyakran látogatják az épület tetején található kilátóteraszt, ahonnan csodálatos panoráma nyílik a városra. Különlegesség az építmény kapcsán, hogy a 102 emeletes épületnek saját irányítószáma van, a Pentagon után a legnagyobb irodakomplexum az egész Egyesült Államokban. Építését 3400 munkás végezte, közülük 14-en haltak meg, elsősorban az építkezés rohamtempója miatt. A város más felhőkarcolóitól megkülönbözteti art-deco építészeti stílusa, mely a világháború előtti időket idézi. Olyan látnivaló, melyet a New Yorkba látogatóknak kár kihagyni, hiszen igazi ikonról, kulturális jelképről van szó. S ha már a jelképeknél tartunk, mi lehetne nagyobb szimbólum nem csak New York, de az Egyesült Államok számára is, mint a Szabadság-szobor? A 93 méter magas, hatalmas bronzszobor a Liberty Island kis szigetén, a város óceán felőli bejárata előtt áll, így ez az első, amelyet az ide megérkező hajósok megpillantanak. A szobrot Fréderic Auguste Bartholdi álmodta meg, belső szerkezetének tervezéséért pedig maga Gustave Eiffel felelt. A nagyszabású alkotást Franciaország adományozta az Egyesült Államoknak.

A szándék szerint a függetlenségi nyilatkozat aláírásának századik évfordulójára szánták, ám végül 1886-ban, tíz évvel a centenárium után végeztek a szobor összeállításával. Jelenleg az egyik legnépszerűbb turistalátványosság az egész országban. S ha turistaként teljes new yorki ottlétünk idején szeretnénk ebben a nem mindennapi, semmihez sem hasonlítható látványban gyönyörködni, akkor szállás gyanánt válasszunk egy olyan közel eső helyet, mint amilyen például Holiday Inn Manhattan - Financial District Hotel, amely igazi álom luxuskivitelben. A szálloda 492 szobájából a Szabadság-szoborra és Manhattan látképére nyílik kilátás – feledhetetlen látkép. New Yorkban kihagyhatatlan program a csodás, a káprázatos, az utánozhatatlan Central Park, ez a Manhattan szívében elnyújtózó zöld oázis a betonsziget közepén, amely a világ leghíresebb parkja. A közel 3,5 négyzetkilométeren elterülő zöldterület teljesen mesterséges, bár a gondos tervezésnek hála nagyrészt természetesnek tűnik. A park létesítésére először a 19. század közepe táján merült fel az igény, Manhattan népességének megnövekedésével együtt. Az állami kormányzat 1853-ban megvásárolta a terület nagy részét, amelyen a park ma is áll, és sétányokat, ligeteket, tavakat, állatkertet alakított ki rajta. Létrehozása után a park többször lepusztult, majd újraépült, végül az 1900-as évek végén teljesen rendbehozták és megerősítették a közbiztonságot. Ma már a nyugalom és kikapcsolódás szigete a városi rohanásban, amit nem csak a turisták, de a helyiek is előszeretettel látogatnak.

KULTÚRA AMERIKAI MÓDRA

A világhíres Metropolitan Művészeti Múzeum/Metropolitan Museum of Art New York városának szívében, a Manhattant átszelő Fifth Avenue mentén található, a Central park keleti szélén. Ez a világ egyik leggazdagabb gyűjteményével rendelkező múzeuma, melynek tárlatain több mint kétmillió műtárgy tekinthető meg. Az intézet megalapításának ötlete John Jay nevéhez fűződik, aki 1866-ban, Párizsban javasolta a július 4-ét ünneplő amerikai honfitársainak, hogy a nagy francia múzeumok mintájára hozzanak létre egy hasonló intézményt hazájukban is. Az ötlet lelkes fogadtatásra és bőkezű támogatókra talált, így a nemzeti galériát már 1870-ben bejegyezték, megnyitására 1872-ben került sor. Az idők során folyamatosan alakították és bővítették, s mai, végleges formáját csaknem 100 év alatt nyerte el, napjainkra pedig a világ legnagyobbjává nőtte ki magát. Egy másik, kihagyhatatlan gyűjteményt tömörít a Guggenheim Múzeum, melynek alapítása 1939-ben történt a Solomon R. Guggenheim Alapítvány által, akik eredetileg az absztrakt festmények múzeumának szánták.

Megnyitására 1959-ben került sor, ekkorra ide gyűjtötték össze a múzeum által korábban bérelt épületekből a teljes gyűjteményt. Tervezője, Frank Lloyd Wright kifejezetten úgy tervezte meg az épületet, hogy az „a szellem templomaként” szolgáljon. A szakemberek szerint ez a 20. század egyik legjelentősebb építészeti remekműve, amelyet az Egyesült Államokban műemlékként tartanak számon. Külseje meglehetősen furcsa, s főleg elkészültekor megosztotta a kritikusokat. Sokan ugyanakkor csakis azért emeltek szót ellene, mert az épület maga elvonja a figyelmet a benne található műalkotásokról. Mivel az épület belsejének nagy részét egy spirális rámpa képezi, sokáig problémát jelentett a festmények megfelelő kiállítása, nem is beszélve a szobrokról, melyek számára kevés hely akadt. A múzeum gyűjteménye igen gazdag, többek között olyan világhírű művészek alkotásai találhatóak itt meg, mint Gauguin, Manet, Vincent van Gogh, illetve Pablo Picasso 32 műve is. A művészeti utazás következő állomása némileg eltér a korábbiaktól, mégis magas esztétikai értékkel rendelkezik, így ne felejtsük ki az útinaplónkból a St. Patrik Katedrálist, amely a város legfontosabb útvonala, a Fifth Avenue mentén található. A katedrális nem csak szakrális jelentősége miatt fontos a város számára, számtalan turista is meglátogatja minden évben, mivel kivételesen szép templomról van szó, amely élesen elüt a megszokott felhőkarcolóktól és irodaházaktól Manhattan szívében. A templom a popkultúrában is megjelent, számos filmben szerepelt már helyszínként. A katedrális márvánnyal bevont téglából épült és 2200 ember befogadására alkalmas. Ha szeretnénk a katedrális földöntúli szépségében gyönyörködni egész ott-tartózkodásunk idején, akkor érdemes olyan közeli szálláshelyet választani, mint a Warwick New York, amely garantáltan minden luxust felhalmoz, amit csak elképzelni lehet. Éttermének falait az 1930-as évekből származó műalkotások díszítik, szobái pedig márványfürdővel felszereltek. Kényeztetés felsőfokon!

MÉG EGY CSIPET NEW YORK

New Yorkból valójában sohasem elég. Nincs annyi idő, ami után azt mondanánk elég volt, vigyetek haza, mindent láttam már. Itt nincs olyan, hogy mindent láttunk. Különös élményben lehet részünk például, ha felkeressük a Kínai negyedet. A városban több mint 800 nyelvet beszélnek, de a kínai lakosság akkora hányadot foglal el ebből a szeletből, hogy külön városrészeket tudnak magukénak. New York City közigazgatási határain belül legalább hat kínai negyed található, ezekben pedig több százezer ember él. A városban már legalább az 1870-es évektől kezdve él egy kisebb kínai kolónia, amely az amerikai jólét után sóvárgó bevándorlókból állt. Ekkor a new yorki kínaiak száma még csak néhány százra volt tehető. Egészen az 1940-es évekig nem is indult meg a nagyobb bevándorlási hullám. A kínai negyed, eredeti nevén Chinatown a turisták igen kedvelt célpontja, mivel a kínai, ázsiai kultúra szinte minden eleme megtalálható ebben a színes, nyüzsgő városrészben. Üzletek, boltok, éttermek, történelmi és kulturális látványosságok garmadája várja azokat, akik kíváncsiak arra, hogyan teremtették újra otthonukat az USA-ba áttelepült kínaiak, így akár a nyaralás legnagyobb érdekessége is lehet számunkra.

A hely, ami szintén kihagyhatatlan New Yorkban a tragikummal összefonódó történelmi aura miatt a World Trade Center – Ground Zero, vagyis a 2001. szeptember 11-i terrortámadás során megsemmisült tornyok emlékhelye, melyet Reflecting Absence (Tükröződő hiány) névre kereszteltek. Az emlékhely magában foglalja a két megsemmisült torony alapját, amelyeket vízzel feltöltött medencékké alakítottak át, az áldozatok nevei pedig az ezek mellett elhelyezett falakon olvashatóak. Látogassunk el ottlétünk idején New York szívébe, a Fifth Avenue-ra (Ötödik sugárút) is, amely a manhattani utcák számozásának kiindulópontja. A Fifth Avenue New York számos történelmi épülete mellett elhalad, ezért népszerű turistaútvonal, mindemellett számos divatház, elegáns szalon és felkapott bolt otthona. A sugárút karácsony táján, fényárban fürödve semmihez sem hasonlítható látványt nyújt. A Central Parkra néző, Fifth Avenue-n található lakásokat a világ legdrágábbjai között tartják számon. Éppen ezért a legolcsóbb szállást se errefelé keresgéljük, de egy modern, mégis otthonos kis hostel már annál inkább kielégítheti ezt az igényünket, mint amilyen például a City Rooms NYC nevű szálláshely. Ideális helyen, Manhattan Chelsea kerületében foglal helyet, és sok népszerű üzlet is megtalálható a közelben. A látnivalók sora szinte a végtelenségig sorolható lenne, de New Yorkot meg kell élni és látni kell!

Our top-rated cheap hotels in New York

 • 33 720 Ft éjszakánként
  Várható ár ekkorra:febr. 27. - febr. 28.
  32 880 Ft éjszakánként
  Várható ár ekkorra:febr. 27. - febr. 28.
 • 38 633 Ft éjszakánként
  Várható ár ekkorra:febr. 29. - márc. 1.
 • 48 600 Ft éjszakánként
  Várható ár ekkorra:febr. 27. - febr. 28.
  Az árak és a foglalhatóság megtekintéséhez válasszon dátumokat.
 • Az árak és a foglalhatóság megtekintéséhez válasszon dátumokat.
 • Az árak és a foglalhatóság megtekintéséhez válasszon dátumokat.
  Az árak és a foglalhatóság megtekintéséhez válasszon dátumokat.
 • 45 254 Ft éjszakánként
  Várható ár ekkorra:márc. 14. - márc. 15.

Szállás New York

Az alábbi szálláshelyek is érdekesek lehetnek az Ön számára...

Városrészek - New York

Látnivalók itt: New York

Legnépszerűbb úti célok

További népszerű úti célok