Szállások Stockholm, Svédország területén

 1. 35 387 Ft éjszakánként
  Várható ár ekkorra:2024. jún.
 2. 17 461 Ft éjszakánként
  Várható ár ekkorra:2024. júl.
 3. 25 249 Ft éjszakánként
  Várható ár ekkorra:2024. júl.
 4. 38 372 Ft éjszakánként
  Várható ár ekkorra:2024. jún.
 5. 44 636 Ft éjszakánként
  Várható ár ekkorra:2024. júl.
 6. 25 158 Ft éjszakánként
  Várható ár ekkorra:2024. jún.
  36 074 Ft éjszakánként
  Várható ár ekkorra:2024. jún.
 7. 33 129 Ft éjszakánként
  Várható ár ekkorra:2024. jún.
  36 630 Ft éjszakánként
  Várható ár ekkorra:2024. jún.
  Az árak és a foglalhatóság megtekintéséhez válasszon dátumokat.

Szálláshelyek Stockholm városában

Hihetetlenül olcsó szállások keresése itt: Svédország, Stockholm. szállásajánlat megkeresése és összehasonlítása a(z) trivago segítségével a legalacsonyabb árak felkutatása érdekében

 • Átfogó szálláskeresés online itt: Stockholm
 • Válogasson olcsó szállások közül itt: Stockholm!
 • Foglaljon kedvező áron!

A legjobb értékelésű Hotels között –Stockholm

 • 32 894 Ft éjszakánként
  Várható ár ekkorra:2024. jún.
  45 041 Ft éjszakánként
  Várható ár ekkorra:2024. jún.
  44 537 Ft éjszakánként
  Várható ár ekkorra:2024. júl.
  59 505 Ft éjszakánként
  Várható ár ekkorra:2024. jún.
 • Az árak és a foglalhatóság megtekintéséhez válasszon dátumokat.
 • Az árak és a foglalhatóság megtekintéséhez válasszon dátumokat.
  29 151 Ft éjszakánként
  Várható ár ekkorra:2024. jún.
 • Az árak és a foglalhatóság megtekintéséhez válasszon dátumokat.

STOCKHOLM, ÉSZAK CSODÁJA

Az észak Velencéjeként is emlegetett Stockholm sokak szerint Európa egyik legszebb fővárosa. Lenyűgöző panoráma, a skandináv vidékre kevésbé jellemző kellemes klíma, hangulatos óváros, valamint rengeteg park várja a kíváncsi idelátogatót. Igazi bakancslistás hely, érdemes minél hamarabb meglátogatni.

A KIRÁLYI PALOTA

Stockholm 53 híd által összekötött, 14 szigetre épült székhely különleges földrajzi adottsággal rendelkezik: a Malaren-tó és a Balti-tenger találkozásában fekvő szigetvilágra települt - valódi turistacsalogató jellegzetesség. Attól függően, hogy az év melyik időszakában érkezik számtalan olcsó lehetőség közül válogathat, ahol megszállhat. Próbálja ki a Mornington Bromma szobáit, amelyek minden igényt kielégítő szolgáltatásokkal, valamint hagyományos svéd és nemzetközi ételkülönlegességekkel várják az idelátogatókat.

A szerényebb árfekvésű szállodák mellett természetesen akár a csillagos égig is emelkedhetnek az árak, attól függően, hogy milyen extra kényelemben szeretne részesülni. Érdemes gondosan előre eltervezni, hogy egészen biztosan minden programpontra jusson idő és pénz. A megfelelő szállás kiválasztása után ideje a nyakába venni a várost és felfedezni annak páratlan természetét és titkait. Kezdje a túrát a két UNESCO Világörökségi védelem alatt álló épülettel, a svéd királyi család lakhelyeként funkcionáló Drottningholm-palotával és a Skogskyrkogarden-temetővel a város történetének megismerését. A Drottningholm-palota a belvárostól kicsit távolabb esik, azonban a belvárosból közlekedő hajóval, de akár busszal is nagyon kényelmesen megközelíthető. A legjobban megőrzött királyi palota valóban királyi lakhely, ugyanis a déli szárnyban él a király és a királyné. A turisták számára megnyitott belső tér látványos, díszítése valóban királyi pompájú, bár lehet hogy valakinek a sok aranyozás, rokokó díszítés már túlzó lehet. A kastély híres része a színház, illetve a kastélypark túlsó végében lévő kis “kínai palota”, mely az 1750-es években épült. Sétáljon egyet a kastélyparkban és vigyázzon, nehogy eltévedjen a labirintusos részen.

Az UNESCO Világörökség másik jelentős eleme a Skogskyrkogården, azaz az “erdei temető”. Ahogy a nevéből is kiderül, lényegében egy erdős-parkos terület, melyet temetőként “hasznosítottak”, de a természetes környezetet teljesen megőrizték. A sírok a legtöbb helyen a fák lábánál hevernek, olyan hatást keltve, mintha egy régi elhagyatott temetőben járnánk, melyet benőtt az erdő. Ez egyébként a legnagyobb kiterjedésű temető Stockholmban (100 hektár), és kb. százezer sírhelyet rejt.

AKÁR EGY MESEKÖNYVBEN

Az UNESCO Világörökségek után érdemes kerékpárral vagy gyalog Stockholm történelmi belvárosához (Gamla Stan) visszakanyarodni, amely Európa egyik legnagyobb és legjobb állapotban megőrzött városrésze. A középkori észak-német építészetet tükröző Gamla Stan és a hozzá kapcsolódó Riddarholmen-sziget olyan, akár egy szabadtéri múzeum, melyben egymást érik a látnivalók, az éttermek, a kávézók, bárok, és üzletek. Sétáljon kedvére a kanyargós, macskaköves utcákon a hívogató kézművés ajándékboltok szomszédságában, melyek egyaránt hozzájárulnak az óváros semmivel sem összekeverhető hangulatához. A téli napokon Gamla Stan egy karácsonyi mese színpompás díszleteire emlékeztet, nyáron pedig úgy érezheti az idelátogató, hogy ez a mesekönyv valóban megelevenedik szemei előtt.

Amennyiben továbbra is szabadtéri levegőn maradna, érdemes meglátogatni a világ legelső szabadtéri néprajzi múzeumát, a Skansent! A kedvelt kiránduló- és pihenőhelyként ismert Skansen a Djurgarden-szigeten fekszik Stockholm népszerű állatkertjével együtt. A hagyományos vidéki kultúrát bemutató korabeli tanyák, megművelt földek, gyümölcsösök, zöldséges kertek valamint különböző mesterségek elevenednek meg a szemei előtt, hűen tükrözve a XVI-XX. századi Svédország mindennapjait. A Skansen területén emellett Svédországra jellemző háztáji és vadon élő állatok - jávorszarvasok, rozsomákok, fókák, medvék, farkasok és hiúzok - is élnek, de az állatkertben találhat majomházat is! Legmagasabb pontjáról, az úgynevezett Sollidenről csodálatos kilátás nyílik a városra, és a Balti-tengerre vezető vízi útra. Egyébként érdemes az idelátogatást valamelyik hagyományos ünnep köré tervezni. Legyen szó a Walpurgis-éjről, karácsonyról, Szent Iván éjjeléről esetleg a Luca-napról, garantáltan az utazás egyik legizgalmasabb élményében lehet része.

A nagyobb lélegzetvételű szabadtéri program után amennyiben még ereje engedi, mindenképpen látogasson el a Királyi Nemzeti Városi Parkba, a világ legelső nemzeti városi parkjába. A terület a késő középkortól kezdve királyi birtok volt, ennek köszönhető, hogy máig érintetlen maradt. A népszerű zöldövezet hat mérföld hosszan öleli körbe a várost, itt-ott egybeolvadva a Stockholm körüli erdőségekkel, ezáltal biztosítva kivételesen gazdag fajállományát. Jávorszarvas, róka, nyúl, különleges madarak és rovarok, mindez egy fővárosban karnyújtásnyira! Több napos itt-tartózkodás esetén érdemes akár minden nap idelátogatni. Az évszázados tölgyek, félreeső öblök, rétek és sziklás hegycsúcsok mentén sétálva a vad, érintetlen természet elevenedik meg.

SVÉD KULTÚRA

A szabadtéri kiadós séták után érdemes Stockholm kulturális életébe is belekóstolni. A kortárs művészetek kedvelőinek igazi ínyencség lehet Európa egyik legjelentősebb gyűjteményével rendelkező Modern művészetek múzeuma, amely Dali, Picasso, Matisse művei mellett olyan időszaki kiállítások is megtalálhatóak itt, amelyeket a modern művészet meghatározó személyiségei jegyeznek: Annie Lebovitz, Barbara Kruger, Joan Miró csak, hogy a “legnagyobbakról” legyen szó. Emellett helyet kaptak a 20. század underground alkotói is, ahogyan korunk alternatív művészete, a street art is. Amennyiben ezt a művészeti pezsgést szeretné érezni, a környéken számos hotel várja kényelmes szobákkal és wellness szolgáltatásokkal. A Skeppsholmen például a kulturális látnivalók közelében, ám a belvárosi nyüzsgéstől távolabb várja a vendégeket.

A látnivalók felfedezése után térjen be az Arany béke (Den gyldene freden) nevezetű étterembe, mely a világ legrégebbi étkezdéje. Stockholm egyik gasztronómiai kuriózuma 1722 óta működik változatlan formában. Kétségkívül hangulatos belső kialakítása, visszafogott világítása és antik bútorai könnyedén a XVIII. századba repítik az itt étkező vendégeket, igaz nem éppen olcsó árakkal találkozhatnak. Az étterem tradicionális svéd, rusztikus házi konyhájáról nevezetes, amely az étlapról is visszaköszön. Megtalálhatók itt házi kenyerek, többféle hal, valamint az egész Skandináviában kedvelt vörös áfonya, melyet jellegzetes húsgolyókkal, vagy más húsételekkel szervíroznak.

Stockholm felfedezése mellett hosszabb itt-tartózkodás esetén érdemes több időt szánni a környék nagyobb városainak bejárása. Érdekes lehet Uppsala, az ősi viking szálláshely és egyben királyi székhely is Stockholm után kötelező látnivaló. Itt található a város egyik legszebb botanikus kertje és két legrangosabb egyeteme, amelynek következtében nyüzsgő fiatalokkal van tele a macskaköves utcákkal, rejtett terekkel büszkélkedő település. A fiatal célközönség eredményeként számtalan hostel várja vendégeit kiadó szobákkal. Aki még messzebbre szeretne ellátogatni, ideális helyszín lehet Nyköping. A város környéke igazi természeti látványosság. Sziklás, fövenyes tengerpart, madárrajok sokasága várja az ideérkezőket.

Our top-rated cheap hotels in Stockholm

  35 736 Ft éjszakánként
  Várható ár ekkorra:2024. jún.
  35 744 Ft éjszakánként
  Várható ár ekkorra:2024. jún.
  32 549 Ft éjszakánként
  Várható ár ekkorra:2024. jún.
 • 38 142 Ft éjszakánként
  Várható ár ekkorra:2024. jún.
 • 31 323 Ft éjszakánként
  Várható ár ekkorra:2024. júl.
 • 35 054 Ft éjszakánként
  Várható ár ekkorra:2024. jún.
 • 29 413 Ft éjszakánként
  Várható ár ekkorra:2024. júl.
 • Az árak és a foglalhatóság megtekintéséhez válasszon dátumokat.

Gyakran Ismételt Kérdések Stockholm úticélról