Talált szállások: 0
Megvizsgált szállásfoglalási oldalak: 0
Több oldal összehasonlításával keressük Önnek a legjobb árunkat…
Talált szállások: 0
Megvizsgált szállásfoglalási oldalak: 0

Szállások Marosvásárhely, Románia területén

Betöltés

Szálláshelyek Marosvásárhely városában

Hihetetlenül olcsó szállások keresése itt: Románia, Marosvásárhely. szállásajánlat megkeresése és összehasonlítása a(z) trivago segítségével a legalacsonyabb árak felkutatása érdekében

  • Átfogó szálláskeresés online itt: Marosvásárhely
  • Válogasson olcsó szállások közül itt: Marosvásárhely!
  • Foglaljon kedvező áron!

MAROSVÁSÁRHELY - EGY RÉGMÚLT KULTÚRA NYOMÁBAN

Változatos, szemet gyönyörködtető lankák, helyiek messze földön híres vendégszeretete. Mindezt Erdély szívében, Marosvásárhelyen könnyen megtalálhatja. Legyen szó egy pihentető hétvégéről a kedvesünkkel vagy egy családi kirándulásról, a gazdag történelmi múlttal rendelkező székhely számtalan kellemes kikapcsolódást ígér.

KÖZÉPKORI HANGULAT

Erdély szívében a tölgyesekkel és bükkösökkel körbevett Marosvásárhely írásos történelme egészen hat évszázadig nyúlik vissza. A település jópár, a történelem során fontos esemény színhelye volt. Talán az egyik legjelentősebb alkalom 1571-ben történt, amikor a várbeli nagytemplomban, János Zsigmond fejedelem jelenlétében megtartott országgyűlésen megerősítették a vallásszabadságot. Legyen szó római katolikus, unitárius, ortodox, lutheránus és egyéb templomokról, itt minden fontosabb irányzat képviselteti magát. Ezek közül érdemes megtekinteni az ortodox fatemplomot, amely építészeti stílusával kétségkívül egyedülálló Erdélyben. A festői szépségű történelmi város a vallási emlékműveken kívül számtalan egyéb látnivalók sokaságát kínálja. A középkori hangulatát mind a mai napig megtartotta, évről évre egyre több és több turista érkezik, hogy felfedezze Erdély eme páratlan környékét. A nagyobb népszerűségnek köszönhetően az utóbbi években megszaporodtak a szálláshelyek.

Számtalan különböző hotel, panzió és apartman közül válogathat kedve és pénztárcája szerint. Marosvásárhely meglátogatására érdemes több napot is beiktatni és megtekinteni a számos különleges szépségű építészeti remekművét. Kezdje rögtön a vár felfedezésével, amely hét bástyájával az egyetlen teljes egészében épen maradt kastély Erdélyben. Mai formáját a XVII. század első felében nyerte el. A középkori erődítmények kategóriájába sorolható, áthajlást képvisel a gótikus stílusú katonai építmények sorából a modern, barokk stílus megjelenése által jellemzett építészeti stílus felé. 997-től itt tartják a Marosvásárhelyi Napok főbb rendezvényeit. Emellett itt található a város legrégebbi műemléképülete, a közel 500 éves, Hunyadi János idején építtetett református Vártemplom is. A jelenlegi ismeretek szerint Mátyás király halálának évében, 1490-ben fejezték be az építését. Erre az időre emlékeztet a gótikus szentély, a hajó gótikus formájú ablaka, valamint a déli kapu fölött látható freskó is. A templom egyébként a méreteivel és az arányaival is impozáns látványt kelt. Mivel az északi falnál hiányoznak az ablakok és a külső támpillérek, ez arra enged következtetni, hogy a templom falához egykor kolostort építettek.

SZÉKELYFÖLDI KIKAPCSOLÓDÁS

A templomi felfedezőtúra után jólesik a megérdemelt pihenés, amelyre szerencsére bőven akad lehetőség, hiszen a város számtalan wellness szolgáltatással várja a pihenni vágyó vendégeket. Próbálja ki a városközpont szívében fekvő Privo-t, amely szaunával, pezsgőfürdővel és egyéb kényeztető lehetőségekkel várja vendégeit a nap minden percében. A jóleső kikapcsolódást követően pedig a hotel borbárjában ismerkedhet. Az egész napos kényeztető kezelések után kétség sem férhet hozzá, Marosvásárhely tartogat még meglepetéseket a kultúra kedvelőinek. A hagyományos Székelyföld kulturális központjának számító székhely garantált pezsgő színházi, képzőművészeti és zenei programokkal várja a kíváncsi turistákat. Amennyiben a nyári fesztivál szezonra érkezik, érdemes megfelelő szállás után már időben utánajárni, ugyanis könnyen megeshet, hogy a legjobb szobák hamar elkelnek. Legyen szó egy kellemes hétvégéről, esetleg egy hosszabb, ám pénztárcabarát kirándulásról, a városban számtalan kiadó panzió közül válogathat. Töltsön el pár napot például a Kultúrpalota szomszédságában fekvő Atlantic-ban, ahol a válogatott magyar specialitások mellett a hazai román konyhával is megismerkedhet.

Marosvásárhely az olvasás szerelmeseinek is izgalmas perceket ígér, ugyanis itt található a város talán legjelentősebb kulturális öröksége, a Teleki Téka. Teleki Sámuel báró vagyonából létrehozott Közkönyvtár napjainkban mintegy 40.000 példánnyal büszkélkedhet. Köztük számos ősnyomtatvány, kézirat és egyéb könyvritkaság tekinthető meg. Folytatva a kulturális örökségek felfedezését, a Rózsák tere mellett elhaladva érdemes ellátogatni a XX. század közepén megépült, szecessziós irányzatok alapján megtervezett Kultúrpalotába. Ne lepődjön meg, amint az épület közelébe érve a sajátságos tetőszerkezet felettébb ismerős lenne, ugyanis a pécsi Zsolnay gyár majolikacsempéi díszítik a város egyik legmeghatározóbb épületét. Tekintse meg belülről is ezt az impozáns épületet. A bejárati csarnokba belépve a hagyományos indiai szállások hangulatát idéző előcsarnokot pillanthatja meg, amelynek falán díszes freskók varázsolják el a bámészkodni vágyókat. Az előcsarnokból nyíló hangversenyteremben Európa egyik legnagyobb orgonája található. Az épület emeletére carrarai márványból készült lépcsőkön juthat fel. Napos idő esetén csodálatos fényfürdőben lépkedhet miközben Petőfi, Kossuth és Jókai üvegablakos portréi köszönnek vissza. Az első emeleten található a Kultúrpalota talán legszebb és legérdekesebb része, az úgynevezett tükörterem, amelynek falát különböző freskók és muránói ezüsttükrök díszítik.

A TORDAI-HASADÉK

Ennyi kulturális látnivaló után jöhet a jól megérdemelt pihenés. Amennyiben nyugodt, kellemes kikapcsolódásra vágyik, sétáljon egyet a város botanikus kertjében. A park több mint 154 őshonos és tájidegen fa és cserjefajnak ad otthont, emellett pedig több mint 800 őshonos és egzotikus növényfaj látható, melyet a föld távoli pontjairól hoztak és ültettek ide.

Akik aktívabb feltöltődésre vágynak azoknak a város számtalan olcsó, ám annál élvezetesebb lehetőséget kínál. Látogasson el a magyarosan víkend-telepként is emlegetett szabadidő központba, amely strandjával, sportpályáival garantáltan egyik kedvenc kikapcsolódási helyszínévé válhat. A Weekend-telep mellett minden év nyarán megrendezik a budapesti Sziget Fesztivál romániai ikertestvérét, a Félsziget Fesztivált, így különösen ebben az időszakban frekventált környéken nehezen található jó szállás, azonban egy kis szerencsével és utánajárással korántsem lehetetlen. A nyári szezon mellett ősszel is számos kultúrprogram közül válogathat. Ezek közül, ha teheti, mindenképpen látogassa meg a kétnapos őszi bor és gasztronómiai fesztivált, amelyet a középkori vár udvarában rendeznek. lyenkor rengeteg szőlő-és almatermesztő jelenik meg kézművesekkel egyetemben. Érdemes szétnézni az év ennek időszakában Marosvásárhelyen és megpihenni a színes őszi tájon és akár a környék felfedezésére is több időt szánni. Torda, Kolozsvár, az Aranyos folyó földje mind kellemes perceket ígérnek. Torda irányába ne felejtse el megtekinteni a radnóti kastélyt, amely még lepusztult állapotában is impozáns látványt nyújt.

Tordára érve a Tordai-hasadék páratlan panorámája várja az idelátogatót. A Hasadékból keresztirányba húsznál is több barlang nyílik, ezek némelyikében gyakran laktak bujdosók, akik hol adószedők, hol történelmi viharok elől kerestek menedéket. Napjainkban turistaház finom lacikonyhával és kempingező várja az érintetlen természet felfedezésére vágyó utazókat.

Szállás Marosvásárhely

Az alábbi szálláshelyek is érdekesek lehetnek az Ön számára...

Látnivalók itt: Marosvásárhely

Legnépszerűbb úti célok

További népszerű úti célok