Szállások Ayia Napa, Ciprus területén

  56 606 Ft éjszakánként
  Várható ár ekkorra:2024. jún.
 1. 67 163 Ft éjszakánként
  Várható ár ekkorra:2024. jún.
 2. 42 221 Ft éjszakánként
  Várható ár ekkorra:2024. jún.
 3. 87 822 Ft éjszakánként
  Várható ár ekkorra:2024. jún.
  82 127 Ft éjszakánként
  Várható ár ekkorra:2024. jún.
  50 016 Ft éjszakánként
  Várható ár ekkorra:2024. jún.
 4. 94 190 Ft éjszakánként
  Várható ár ekkorra:2024. jún.
 5. Az árak és a foglalhatóság megtekintéséhez válasszon dátumokat.
  Az árak és a foglalhatóság megtekintéséhez válasszon dátumokat.
  Az árak és a foglalhatóság megtekintéséhez válasszon dátumokat.

Szálláshelyek Ayia Napa városában

Hihetetlenül olcsó szállások keresése itt: Ciprus, Ayia Napa. szállásajánlat megkeresése és összehasonlítása a(z) trivago segítségével a legalacsonyabb árak felkutatása érdekében

 • Átfogó szálláskeresés online itt: Ayia Napa
 • Válogasson olcsó szállások közül itt: Ayia Napa!
 • Foglaljon kedvező áron!

A legjobb értékelésű Hotels között –Ayia Napa

 • 56 329 Ft éjszakánként
  Várható ár ekkorra:2024. júl.
  56 618 Ft éjszakánként
  Várható ár ekkorra:2024. jún.
  72 041 Ft éjszakánként
  Várható ár ekkorra:2024. júl.
  58 445 Ft éjszakánként
  Várható ár ekkorra:2024. jún.
 • Az árak és a foglalhatóság megtekintéséhez válasszon dátumokat.
  78 984 Ft éjszakánként
  Várható ár ekkorra:2024. jún.
 • Az árak és a foglalhatóság megtekintéséhez válasszon dátumokat.
 • Az árak és a foglalhatóság megtekintéséhez válasszon dátumokat.
 • Az árak és a foglalhatóság megtekintéséhez válasszon dátumokat.

AYIA NAPA, CIPRUS LEGSZEBB ÉKKÖVE

Ayia Napa, vagy másik nevén Agia Napa a gyönyörű Ciprus délkeleti részén fekszik. A sziget elsőszámú nyaralóvárosában különleges szépségű tengerpartok, nappal és éjszaka egyaránt pezsgő élet, bárok és éttermek sokasága vár. A környék természeti és történelmi látnivalói azonban nem csupán a nyüzsgést kedvelőknek, de bárki számára élményekben gazdag napokat varázsolnak.

AYIA NAPA MINT ELSŐRANGÚ ÜDÜLŐVÁROS

Ayia Napa neve a görög nyelvből eredeztetve „szent erdős völgyet“ jelent, utalva ezzel arra, hogy az ókorban a település környékét sűrű erdő borította. Ayia Napa a 18. században még csupán a kolostoráról, illetve a közeli borászatról volt nevezetes, s a helyet ekkor még csak pár tucatnyian lakták. Néhány görög telepes azonban az 1800-as évek elején erre a vidékre költözött családjával, és lassan beindultak az építkezések. Mára a hely arculata jelentősen megváltozott, és az egykori halászfalu mára Ciprus egyik leglátogatottabb és legkedveltebb nyaralóhelyévé nőtte ki magát. Mindez nem is csoda, hiszen gyönyörű, hófehér homokos öblök sorakoznak egymás után, és a lassan mélyülő, kristálytiszta kék tenger a szikrázó napsütéssel megfűszerezve gyorsan belopja magát a látogatók szívébe. A fokozott érdeklődésnek köszönhetően a város minden igényt kielégítő szálláskínálattal rendelkezik, melyek között az otthonos apartman és a luxus minőségű szálloda egyaránt megtalálható. Ha szeretnénk elkerülni a túlzsúfolt főszezont, a hatalmas tömeget és a tikkasztó hőséget, akkor keressük fel a helyet szeptember-október folyamán, hiszen Ayia Napa még ebben az időszakban is szuper nyaralóhely.

A városban a strand szerelmesei és a vízi sportok kedvelői egyaránt felejthetetlen nyaralás elé néznek. A tengerparti kikapcsolódás mellett számos egyéb szórakozási lehetőség kínálkozik a városban – napközben különféle tavernák, éttermek és bárok várják a vendégeket, majd ahogy közeledik az este, beindul az éjszakai élet. A nyüzsgő éjszakai élet miatt Ayia Napa a fiatalok számára különösen vonzó úti cél lehet, ahol az éjszakai pezsgést több mint 80 különféle klub teszi lehetővé, melyek egymás mellé épülve egyfajta diszkóutcákat alakítottak ki. Valamennyi stílus és zenei műfaj kedvelői megtalálják az ízlésüknek megfelelő helyet, ahol hajnalig tartó buliban lehet részük. A város, és egyben Ciprus leghíresebb tengerpartján, a Nissi Beachen akár napközben is kialakulhat spontán buli. Tehát bármerre vegyük is az irányt, mindenhol nyüzsgés és forró hangulat vár bennünket. Ha arra készülünk, hogy nyaralásunk idején többször, vagy akár minden nap késő éjszakáig koptatjuk a táncparkettet, célszerű, ha a partihelyekhez közeli szállás után nézünk. Nem okozhat csalódást az Okenaos Beach Hotel, amely a városközpontban, közel a tengerparthoz és valamennyi látnivalóhoz hibátlan választás.

TENGER, TENGER ÉS MÉG TÖBB TENGER

Visszakanyarodva a Nissi beach-hez meg kell említenünk, hogy sok, a városba látogató turista épp e kivételes szépségű partszakasz miatt választja Ayia Napa városát a nyári szabadság célpontjaként. A lassan mélyülő, kristálytisztán átlátszó tenger, a vakítóan fehér homok és a lagúnában fürdés valódi földi paradicsommá varázsolja a heyet. A Kék Zászló kitüntetéssel is minősített tengerpart igazi különlegessége a szárazföldtől 50 méterre lévő, tengerből kiemelkedő kis sziget, melyre bizonyos időszakokban akár száraz lábbal is átgyalogolhatunk. A strand a nevét is a szigetről kapta, eredetileg ezt hívták Nissinek. A szigetet homokpad köti össze a stranddal: a körülötte lévő, sekély lagúna térdig érő vízében sétálgatni igazi élményt jelent. Ez a hely Nissi legtöbbször fotózott része: a strandolók közül kevesen mennek haza itt készített kép nélkül. A tiszta tengervizet az év legtöbb napján nem kavarja fel hullámzás, mivel az öböl teljes hosszában a széltől is védett. A több mint 500 méter hosszú partszakasz nem csupán az egyik legkülönlegesebb, de az egyik leginkább kiépített strand is Cipruson: bérelhető napágyak, napernyők és tengerparti bárok sokasága található meg a parton. Különféle vízisportokat is kipróbálhatunk, melyeket a fürdőzőktől elkülönített területen lehet használni: jet ski, banán, vízisí, de emelvényről akár még bungee jumpinggal is ugorhatunk. Messze földre elérő hírneve miatt a nyári hónapokban Nissi zsúfolásig megtelik nyaralókkal: a tengerparton csak elő- és utószezonban vannak kevesebben, ezért mérlegeljük, hogy ez mennyire fontos szempont számunkra a felhőtlen nyaraláshoz. Ha reménytelenül a tenger szerelmesei vagyunk, akkor egyértelműnek tűnik, hogy a tengerparton húzódó szállodák közül válasszuk ki a számunkra megfelelőt. Ha a kifinomult stílusú Alion Beach Hotelre tesszük le voksunkat, pillanatok alatt eljutunk a tengerpartra, hiszen a szállodától közvetlenül elérhető a homokos öböl.

A hotel területén egy buja pálmafakert is megtalálható, szobái pedig a tengerre vagy a parkra nyújtanak kilátást. Mivel tengperparti városról van szó, semmiképp se hagyjuk ki a kikötőt, hiszen biztosak lehetünk benne, hogy csodás kilátás tárul majd a szemünk elé. A kikötő az a hely Ayia Napa esetében, ahol a múlt és a jelen összefonódik – az egykori halászfalu emlékét hordozva ma is ugyanúgy megtalálhatók itt az apró halászhajók, de mellettük már ott ringatóznak a vízen a modern üdülővárossá való kiépülés hozadékaként a sétahajók és tengerjárók. Szinte észrevétlenül eltölthetünk itt pár órát, és biztos, hogy akkor sem tudunk betelni a látvánnyal. Ez az idő megsokszorozódhat, ha kedvet kapunk ahhoz, hogy kipróbáljuk a legfrissebb halételeket a kikötő éttermeinek egyikében. A legjobb kikötői haléttermek között említhető az Isaac Taverna, az Ocean Basket vagy a Markos Taverna. Az éttermek mellett vannak itt kávézók, bárok is, a leghíresebbek a Queen Vic és a Bulldog Inn. A kikötő ad otthont a pünkösd alkalmával megrendezett Kataklysmos (özönvíz) ünnepe rendezvénynek is, melyet rendszerint május végén-június elején tartanak. Ez alkalomból különféle koncertek és táncműsorok láthatók, együtt ünnepel a város apraja-nagyja. A látványban és élményekben is bővelkedő kikötő elegendő indokot kínál, hogy akár szállásunkat is ennek környékén foglaljuk le. A város homokos strandján fekvő Limanaki Beach Hotelből kilátás nyílik a festői kikötőre. A 4 helyszíni étteremben tengeri ételekkel, valamint a helyi és nemzetközi konyha remekeivel várják a vendégeket.

BARANGOLÁSOK A RÉGMÚLTBAN

Mivel Ayia Napa elsősorban mint tengerparti nyaralóhely ismeretes, nem igazán bővelkedik látnivalókban, azonban azért itt is akad felfedeznivaló. A város szívében találhatunk rá a több mint 400 éves kolostorra, amelyet az 1500-as években építettek a velenceiek még az 1570-es török invázió előtt. Ezt az elbűvölő középkori kolostort az „Erdők asszonyának“ emelték, amely jól tükrözi, hogy milyen jelentőséggel bírt a helyiek számára a környéket borító erdős terület. Az építmény küllemében leginkább egy középkori kastélyra emlékeztet, melynek egy részét a föld alá, a sziklába vájva építették. Az épület remek formában őrződött meg az utókor számára, de az 1950-es években átesett egy felújításon is. A kolostor egész évben nyitva tart, és mindmáig fontos szerepet tölt be a város életében. Az előtte álló platánfa egyes becslések szerint akár 600 éves is lehet. Könnyűszerrel találunk szálláshelyet a kolostor vonzáskörzetében is, hiszen a város a szállások valóságos mekkája. A Callisto Hotel Village-től mindössze 15 perces sétára található ez a látványosság, ahol kifinomult és ízléses szobákkal várják a vendégeket.

Ha tovább barangolnánk még a városban, és szeretnénk felfedezni Ayia Napa minden szegletét, akkor vegyük az irányt a keleti részén fekvő Macronissos-sírok felé. Ez tulajdonképpen egy régészeti lelőhely, amit 1989-ben kezdtek el feltárni, és ennek során összesen 19 – hellén és római időszakból származó – sziklába vésett sír került elő. A sírok bejárata négyszögletes, amelyeket erdetileg födémmel zártak le. A sírkamrában középen egy árok húzódik, és 3 padsor található az egyes oldalakon.. A halottakat eredetileg agyag szarkofágban temették el, az egyiket megnézhetjük a Thalassa Múzeumban, Ayia Napa központjában. A Thalassa városi múzeum egyébként elsősorban Ayia Napa tengerészeti múltjára fekteti a hangsúlyt. Számos tengerészeti kiállítási tárgyat nézhetünk meg itt, de vannak még metszetek, szobrok és festmények is, amelyeket híres 19. és 20. századi görög és ciprusi művészek festettek. Ha a kiállítási tárgyak szerelmesei vagyunk, felkereshetjük a városháza alsó szintjén működő Tomaritis-Pierides tengerészeti múzeumot is, amely a tengeri élet múltját és jelenét mutatja be, és hangsúlyozza az egyensúly fenntartásának fontosságát.

AMIT CSAK AYIA NAPA ADHAT NEKÜNK…

Ayia Napa híres a tengeri barlangjairól is, melyek mágnesként vonzzák a turistákat, s fő jellemzőjük, hogy kizárólag a tenger irányából közelíthetők meg. Méreteik meglehetősen változatosak, a kisebb barlangoktól az egészen nagyokig – sok közülük elérheti a 80 méteres hosszúságot is. Ha apály van, akkor besétálhatunk vagy beúszhatunk a barlangokba. Népszerűségüket jól mutatja, hogy számos hajóutat szerveznek errefelé, amikor arra is lehetőség adódik, hogy a barlang környéki kristálytiszta vízben búvárkodjunk. Számtalan tengeri barlang található Ayia Napa keleti részén egészen a Cape Greco Nemzeti Parkig – a látványt és az élményt semmiképp se hagyjuk ki. A látnivalók sorában igazi gyöngyszem a Greko-fok (Cape Greco), amely valójában egy 400 hektáron elterülő természetvédelmi terület. A tengerparti szakaszokon elterülő barlangok, valamint a magaslati terület egyaránt beletartozik. A Greko-fok egyik legérdekesebb része a déli régió lapos felszínéből kitörő, kb. 200 méter magas domb. A sziklás kiemelkedés szinte függőlegesen rohan a tengerbe, ennek köszönhetően kiváló kilátással bír a környékre. Kilátót is építettek ide, ahol fedett pergola és padok szolgálják a kirándulók kényelmét. A nyaralás egy másik emlékezetes mozzanata lehet, ha felkeressük az Ayia Napa tövében lévő Ocean Aquariumot Paralimiben. Az objektumot három részre osztották fel. Van egy halakat bemutató rész, ahol több mint 400 halfajta található – köztük cápák, angolnák, ráják, piranhák. Ezen kívül van egy pingvinház, ahol Humboldt-pingivnek élnek, továbbá megtalálható még egy szabadtéri rész is, ahol teknősök és krokodilok töltik mindennapjaikat.

A trópusi kert igazán különleges látnivaló, 12 500 négyzetméteren terül el, és szabadon barangolhatunk benne. Az ócenárium felkeresése mindenki számára életre szóló élményt nyújt – a gyerekek is garantáltan emlegetni fogják még évek múltán is. Gyerekekkel jó választás lehet szállás gyanánt akár egy apartmanhotel is, ahol mi magunk is el tudjuk készíteni a reggelit vagy ebédet a család számára. Remek alternatíva például a Petrosana Hotel Apartments, amely igényes lakrészekkel és gyógyfürdővel rendelkezik, mindemellett gyorsan elérhető a tengerpart is. Különös élményben lehet részünk, ha felkeressük az Ayia Napa tengerparti részén a 2014 májusában átadott szoborparkot. A modern és nem mindennapi látványt nyújtó szoborpark megtekintése során nem csak a kiállított darabok esztétikai élményét élvezhetjük, de a háttérként szolgáló, Földközi-tengerre mutató csodás panoráma is elbűvöl majd bennünket. Átgondolva, hogy Ayia Napán mennyiféle élménnyel gazdagodhatunk, már garantáltan az utazás előtt hetekkel tűkön ülünk majd. Kivéve persze, ha egy last minute úttal lepjük meg magunkat, és szerelem első látásra alapon ráklikkelünk az utolsó két repülőjegy megvásárlására. Akárhogy legyen is, egyben biztosak lehetünk: Ayia Napa az egyik legkáprázatosabb hely, amit csak feljegyezhetünk az útinaplónkba.

Our top-rated cheap hotels in Ayia Napa

 • 100 289 Ft éjszakánként
  Várható ár ekkorra:2024. jún.
  58 445 Ft éjszakánként
  Várható ár ekkorra:2024. jún.
 • 87 552 Ft éjszakánként
  Várható ár ekkorra:2024. jún.
 • 49 001 Ft éjszakánként
  Várható ár ekkorra:2024. júl.
  38 365 Ft éjszakánként
  Várható ár ekkorra:2024. jún.
  165 193 Ft éjszakánként
  Várható ár ekkorra:2024. okt.
 • Az árak és a foglalhatóság megtekintéséhez válasszon dátumokat.
  27 736 Ft éjszakánként
  Várható ár ekkorra:2024. jún.
 • Az árak és a foglalhatóság megtekintéséhez válasszon dátumokat.

Gyakran Ismételt Kérdések Ayia Napa úticélról