Szállások Amszterdam, Hollandia területén

 1. 50 290 Ft éjszakánként
  Várható ár ekkorra:2024. máj.
  20 969 Ft éjszakánként
  Várható ár ekkorra:2024. máj.
 2. 33 982 Ft éjszakánként
  Várható ár ekkorra:2024. máj.
  23 862 Ft éjszakánként
  Várható ár ekkorra:2024. máj.
 3. 22 464 Ft éjszakánként
  Várható ár ekkorra:2024. máj.
 4. 37 560 Ft éjszakánként
  Várható ár ekkorra:2024. máj.
 5. 64 286 Ft éjszakánként
  Várható ár ekkorra:2024. máj.
 6. 37 990 Ft éjszakánként
  Várható ár ekkorra:2024. máj.
 7. Az árak és a foglalhatóság megtekintéséhez válasszon dátumokat.
 8. Az árak és a foglalhatóság megtekintéséhez válasszon dátumokat.

Szálláshelyek Amszterdam városában

Hihetetlenül olcsó szállások keresése itt: Hollandia, Amszterdam. szállásajánlat megkeresése és összehasonlítása a(z) trivago segítségével a legalacsonyabb árak felkutatása érdekében

 • Átfogó szálláskeresés online itt: Amszterdam
 • Válogasson olcsó szállások közül itt: Amszterdam!
 • Foglaljon kedvező áron!

A legjobb értékelésű Hotels között –Amszterdam

  124 205 Ft éjszakánként
  Várható ár ekkorra:2024. máj.
 • Az árak és a foglalhatóság megtekintéséhez válasszon dátumokat.
 • 40 014 Ft éjszakánként
  Várható ár ekkorra:2024. máj.
 • Az árak és a foglalhatóság megtekintéséhez válasszon dátumokat.
 • 60 237 Ft éjszakánként
  Várható ár ekkorra:2024. máj.
 • Az árak és a foglalhatóság megtekintéséhez válasszon dátumokat.
 • Az árak és a foglalhatóság megtekintéséhez válasszon dátumokat.
 • Az árak és a foglalhatóság megtekintéséhez válasszon dátumokat.
 • 42 167 Ft éjszakánként
  Várható ár ekkorra:2024. máj.

AMSZTERDAM, A KÖNNYED ERKÖLCSÖK VÁROSA

Ha Hollandia kulturális életéről beszélünk, akkor Amszterdam mindenképp említést érdemel, ám mégsem elsősorban erről, a megszokott látnivalók sokaságáról híres a város. Ismertségét piros lámpás negyedével, Erotika Múzeumával és a füvet árusító kávézók tömkelegével, vagyis laza erkölcsi felfogásával vívta ki.

REMBRANDT, DROGTURIZMUS ÉS EROTIKA

Egy Amszterdamba tett kiruccanás a legtöbb esetben nem elsősorban a kulturális nevezetességeket veszi célba. Ez az a város, ahol a coffeeshop új értelmet nyer; a rengeteg kávézó ugyanis nem capuccinojáról, hanem a legálisan árusított marihuánáról ismert. A coffeeshopok ötlete az 1970-es évekre nyúlik vissza. Bár a cannabis fogyasztását és árusítását természetesen jelentős mértékben szabályozza a törvény, de a kijelölt helyeken könnyen hozzá lehet jutni. Amszterdam utcáit járva lehetetlen nem belebotlani egy ilyen, hétköznapinak a legkevésbé sem nevezhető kávézóba – már az is elég, ha az orrunk után megyünk. Azonfelül, hogy a coffeeshopokban füvet árusítanak, így 18 éven aluliak számára tilos a belépés, a létesítmények sok tekintetben hasonlítanak egy átlagos kávézóhoz; a marihuánán kívül kávé, tea, üdítők, szendvicsek, sütemények szerepelnek az étlapon.

Aki alkoholt szeretne inni, annak máshova kell betérnie, itt ugyanis jellemzően még sör sem kapható. A kemény drogok fogyasztása pedig, akárcsak az erőszak, a hangoskodás, vagy a fényképezőgép használata, ugyancsak tilos. A coffeeshopoknál kevésbé ismert, de legalább annyira különleges helyek az úgynevezett smartshopok, ahol egyéb, növényi eredetű tudatmódosító „csodaszereket”, például varázsgombát lehet kapni. Ezeket smart („okos”) drogoknak is nevezik – eredetileg arra hivatottak, hogy stimulálják az elmét és javítsák a memóriát. Ám Amszterdamban nemcsak a drogfogyasztásra vonatkoznak eltérő szabályok; ez az a város, ahol a prostitúció nevezetességgel szolgál. A De Wallen piros lámpás negyede a legnépszerűbb látnivalók között van, ahol, sok más hasonló környékkel ellentétben, a lányok nappal is árulják szolgáltatásaikat. Teljesen legálisan; a prostituáltak Hollandiában adófizetők és ugyanúgy joguk van az egészségügyi ellátáshoz és rendezett munkakörülményekhez, mint bárki másnak. Aki pedig az erotika valamivel művészibb megközelítésére kíváncsi, annak ott az Erotika Múzeum, melynek egy XVII. századi raktárépületben kiállított gyűjteménye ugyancsak rengeteg látogatót vonz. Ez a kontinens első ilyen témájú múzeuma, ahol fényképek, szobrok, használati tárgyak tömkelege látható. Sok városba érkező turista számára az ideális szállás a De Wallen környékén van – amennyiben Amszterdam erotikus oldalára kíváncsi, érdemes megtekinteni a Sofitel Legend The Grand Amsterdam Hotel aktuális ajánlatait. Persze félreértés ne essék - a kultúra itt sem marad alul. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint hogy Amszterdam a világ egyik legismertebb festőjének, a 17. századi holland művésznek, Rembrandtnak a városa. A festő a 30-as évek elején költözött a városba, ahonnan hírneve miatt rengeteg portrét rendeltek tőle.

A ház, ahol egykor haláláig élt, ma múzeumként funkcionál, amit egy Amszterdamba tett utazás alkalmával mindenképp érdemes megtekinteni. A Rembrandt Múzeum (Museum het Rembrandthuis) a művész egykori szobáin kívül egy kiterjedt festmény- és vázlatgyűjteménynek ad otthont. A világ legjelentősebb Rembrandt-gyűjteménye is itt, az amszterdami Rijksmuseumban található, ahova a belépő a látnivalókat figyelembe véve viszonylag olcsó. A festő leghíresebb munkája, az Éjjeli őrjárat a múzeum legnagyobb helyiségében függ. A festmény a művészettörténet egyik legtitokzatosabb alkotása, sok részletét mai napig rejtély övezi. Hollandia nemzeti múzeuma amúgy is kihagyhatatlan program, számos híres alkotást, Vermeer, Frans Hals, vagy Jan Steen munkáit őrzik itt.

HA KÖZLEKEDÉS, AKKOR BICIKLI ÉS HAJÓ

Még egy jellegzetesség, amiről Amszterdam ismert: kerékpárok ezréről. Ha be akarja járni a várost, érdemes bicajra pattanni, ez ugyanis a legegyszerűbb és leggyorsabb módja a közlekedésnek. A kerékpárbarát városban a felmérések szerint legalább 800 ezer bicaj van – Amszterdam teljes népessége ennél mindössze egy kicsivel több. A forgalom közel felét a biciklisforgalom teszi ki és a bicikliutak teljes hossza a városban körülbelül 500 km. Ha nem híve a kerékpározásnak, de szeretné megtapasztalni, milyen a holland életérzés és támogatja a környezettudatosságot, akkor válassza a bike taxit, vagyis kerékpáros taxit, ami ugyancsak népszerű a városban.

Bár az amszterdami kerékpározás kifejezetten biztonságos módja a közlekedésnek, balesetek azért akadnak; egyes adatok szerint évente több mint 20 ezer bicaj köt ki a csatornák vizében, furcsa módon, ennek csak töredéke kerül ki onnan. Ez persze ne vegye el a kedvét, a bicajozás nemcsak gyors, de olcsó is, rengeteg kerékpárkölcsönző van a városban, ahol néhány euroért egy napra, vagy hosszabb időre is bérelhetünk járgányt. Ha pedig nemcsak a közlekedésnél, hanem a szállások szemezgetésénél is a pénztárcát kímélő lehetőségek után kutat, akkor érdemes megtekinteni a hostel, illetve last minute ajánlatokat és az apartmanok kínálatát is. A Stayokay Amsterdam Vondelpark Hostel például kitűnő helyen, a belvároshoz közel fekszik és kedvelt a turisták körében. Figyelembe véve, hogy Amszterdamot, a kanálisok városaként, észak Velencéjének is nevezik, cseppet sem meglepő, hogy a csatornahajózás is igen népszerű. Egy-egy, általában 30 perces hajóútra a város több pontján is be lehet fizetni és érdemes is, hiszen egy másik nézőpontból is megszemlélhetjük a holland fővárost. A csatornák nyújtotta lehetőségek kiaknázása azonban nem reked meg a városnézésnél; a vízen sok helyen lakóhajókat is látunk, városszerte több ezret, melyek gyakran valóban otthonként, vagy kiadó szálláshelyként funkcionálnak.

HA VÁSÁRLÁS, AKKOR PIAC

Amszterdam természetesen rengeteg vásárlási lehetőséget is tartogat, az olcsó és luxus kategóriát egyaránt; az apró üzletektől kezdve a bevásárlóutcákon keresztül a plázáig minden képviselteti magát. Turistaként mégis a piacokat érdemes elsősorban célba venni, először talán Európa egyik legforgalmasabbját, a híres-neves Albert Cuyp-ot, ahol több mint 300 stand várja az érdeklődőket. Szinte minden van itt, ami szem-szájnak ingere: ruhák, élelmiszerek, érdekességek közül lehet válogatni, emellett az árak is kedvezőek. A legtrendibb mégis az Északi piacon található Boerenmarkt, vagyis a biopiac, ahol helyi kistermelők termékei közül válogathat. A Boerenmarkt 1987-ben indult, amikor Adri Vallentin, egy akkor a piacon található kávézó tulajdonosa kitalálta, hogy felállít néhány, biotermékeket kínáló bódét a vendégek odacsalogatására.

Mára a piac olyan népszerűvé vált, hogy egy könyv is megjelent róla. A Waterloo téri bolhapiac is a látnivalók között van és kifejezetten turistáknak szól; szuvenírek ezreit, lakberendezési tárgyakat, lemezeket, könyveket találunk a standokon. A leglátványosabb pedig, színek és formák tömkelegével, minden bizonnyal a Bloemenmarkt, vagyis a virágpiac. Ám az elképesztő kínálat nem az egyetlen különleges vonása ennek a piacnak, illeszkedve Amszterdam környezetébe, ez a világ egyetlen úszó virágpiaca, ráadásul télen is nyitva áll. Vágott és cserepes virágok, egzotikus növények és szuvenírnek is tökéletes virághagymák, virágmagok ezerszámra találhatók ezen a különleges helyen, ahol nemcsak vásárolni, hanem körülnézni is élmény.

Our top-rated cheap hotels in Amszterdam

  30 436 Ft éjszakánként
  Várható ár ekkorra:2024. máj.
  48 714 Ft éjszakánként
  Várható ár ekkorra:2024. máj.
 • 33 506 Ft éjszakánként
  Várható ár ekkorra:2024. máj.
 • 27 888 Ft éjszakánként
  Várható ár ekkorra:2024. máj.
 • 37 002 Ft éjszakánként
  Várható ár ekkorra:2024. máj.
 • Az árak és a foglalhatóság megtekintéséhez válasszon dátumokat.
 • 66 486 Ft éjszakánként
  Várható ár ekkorra:2024. máj.
 • 22 576 Ft éjszakánként
  Várható ár ekkorra:2024. máj.

Gyakran Ismételt Kérdések Amszterdam úticélról