Szállások Ulcinj, Montenegró területén

  • Átfogó szálláskeresés online itt: Ulcinj
  • Válogasson olcsó szállások közül itt: Ulcinj!
  • Foglaljon kedvező áron!
Betöltés
További szállások
Szállások itt: Ulcinj

ULCINJ, A BALKÁN BÜSZKESÉGE

A csábító és különleges montenegrói tengerpart számtalan felfedeznivalót rejt. Látogassa meg párjával vagy családjával ezt a különleges hangulatú történelmi kisvárost, mely garantáltan kellemes percet ígér kicsiknek és nagyoknak egyaránt.

FEJLŐDŐ OLVASZTÓTÉGELY

Ulcinj Montenegró legdélebbi részén fekszik, Európa egyik legkevésbé ismert szegletében, a fekete hegyek országában, az albán határtól mindössze 10 kilométerre. A város lakosságának 80%-a albán nemzetiségű, ezért a muszlim kultúra erősen dominál, sajátos városi hangulatot kölcsönözve a helynek. Az utóbbi évek folyamatos fejlesztéseinek és beruházásainak köszönhetően évről évre egyre több turista látogatja meg ezt a felkapott tengerparti üdülőhelyet. Népszerűsége miatt nem árt megfelelő szállás után időben elkezdeni érdeklődni. Pénztárcától függően kedvére válogathat az olcsóbb panzióktól kezdve a négycsillagos üdülőkomplexumokig mindenfajta lehetőség közül. Szerényebb, ám annál igényesebben kialakított nyaraló apartman várja vendégeit a városközpont csendesebb részén. Az Apartments Deti néven futó nyaralóház kisgyerekkel érkezőknek ideális pihenőhely lehet. Akinek szélesebb körű kényeztető szolgáltatásra van igénye, válassza a szintén népszerű szállodák egyikét. Jó választás lehet a Palata Venezia, amely teraszos napózóágyakkal, saját étteremmel és bárral várja vendégeit.

BALKÁNI TÖRTÉNELEM

Ulcinj felfedezését érdemes az óváros körbejárásával kezdeni, amely az egyik legrégebbi építészeti hagyományokkal rendelkező, sziklaszirten elterülő városrész Adria területén. Az északi kapun áthaladva, rögtön a városi múzeumban találhatja magát, ahol illusztratív kiállításokon keresztül ismerkedhet meg a város gazdag történelmével. A városi múzeum után érdemes egy pillantást vetni a múzeummá alakított templomi mecsetre, melyet a XIV. században keresztény templomnak építettek (Szent Marije templom), de a törökök átalakították mecsetté, ma pedig Régészeti Múzeumként működik az egykori szentély.

A keskeny utcák között sétálva jól kivehetővé válik az egykori török uralom lenyomata is. A Pasa dzsámi és hamam, török fürdő igazi kuriózumnak számít. Érdemes egy tradícionális hamam szertartásra befizetni. A gyengéd meleg, a sejtelmes fény, az illatok, a habos dörzsölés, a masszázs kellemes élménnyel ajándékozza meg a testet, ahol a fizikális megtisztulása mellett fontos szerepe van a szellemi felfrissülésnek is. A 40-50 Celsius fokos állandó hőmérséklet, az alapos habos-szappanos masszázs garantáltan kikapcsolja. Szinte újult erővel folytatódhat a további látnivalók felfedezése. Az óváros keleti peremén található a Citadella, ahonnan kétségkívül a legszebb kilátás nyílik a strandra és magára az óvárosra. Szintén ezen a részen található a Velencei Palota. A velencei időkben a helyi uralkodó megbízottja lakott itt. Az óvárost elhagyva következő úti cél lehet a különleges szerkezetű Szent Miklós templom. A templom építésének idején török törvény mondta ki, hogy az épület tornya nem haladhatja meg a legmagasabb mecset magasságát. Az építők találékonyságát jelzik, hogy felépítették a tágas templomot, melynek egy részét a föld mélyébe süllyesztették, így a törvény nem sérült. A másik figyelemre méltó templom szintén Szent Miklós nevéhez fűzhető, ez Szent Miklós koronázási temploma, amelynek helyén a XV.században a Szent Arkangyal kolostor állt, később dzsámit építettek a török hódoltságban. Ikonosztásza felbecsülhetetlen érték, híres orosz ikonfestők munkáját őrzi mind a mai napig.

Ennyi páratlan értékű történelmi emlékmű megtekintése után jól eshet csobbani egyet a hűs habokban. Ulcinj városi strandja, Adria egyik leghoszabb strandja az úgynevezett Velika Plaza, 12 km-es hosszúságával szinte az egész öböl partját beteríti. Ameddig a szem ellát, végtelen hosszan elnyúló színes napágyak és teraszok váltakoznak vígan rikkantó utcai árusok sokaságával. Forgalmas szezon idején akár 150 ezer fürdőző is elfér az Ulcinj Copacabananak nevezett parton. Kétségkívül sokak kedvence lehet ez a lassan mélyülő, homokos partszakasz.

A kisgyerekek kedvükre játszhatnak, a nagyobbak pedig sárkányrepülős szörfözés és kajakozás kínál kellemes kikapcsolódást. Emellett lehetőség van még jet skizni, banánozni és a víziejtőernyőzést is ki lehet próbálni. Dél körül azonban mindig feltámad a szél, ami hosszan viszi a homokot, ezért a strandolást célszerű délelőttre, vagy késő délutánra időzíteni és addig a közelben található apartmanok valamelyikébe elvonulni. Érdemes megtekinteni például az Adriatic Apartmanhotel ajánlatait, ahol csodás kilátás és kedvező árak várják a vendégeket. Az ulcinji riviéra különleges strandja a kizárólag nők által látogatható Ženska Plaža, vagyis női strand. Távol a hotel soroktól egy kicsi, sziklás öbölben, fenyőfák árnyékában fürdőzhetnek kedvükre a hölgyek. A közelben ered egy kéntartalmú gyógyforrás, amelynek vize több meddő leányzón is segített már. Aki pedig igazán át szeretné adni magát a természetnek, annak ideális helyszín lehet a Hosszú strandtról alig néhány kilométerre található Ada Bojana nudista sziget. Két oldalról a Bojan folyó öleli át, a harmadik oldalon a tenger, így édes és sós vízben is lehet fürödni. A nudista strand 1973 óta működik, megtalálható minden turista világtérképen.

MONTENGERÓI KALANDOK

Az egész napos jövés-menés és tengerparti lubickolás után ideje megkóstolni a hagyományos montenegrói fogások egyikét. Ulcinj konyha különlegessége nem csak a nyersanyagok egészséges mibenlétében rejlik, hanem abban is, ahogyan az étel készül. A egészséges tengerparti mediterrán étkezésnél a következő nyersanyagokat használják fel: különféle zöldségek, olívaolaj, halak és kagylók, kecske- és juhsajt, különféle gyümölcsök, ezeken alapszik a tengerpart hagyományos étrendje is. Az ízletes és egészséges fogások garantáltan emlékezetes perceket ígérnek és a nyaralás egyik legkellemesebb emlékét őrzik majd. Több napos itt-tartózkodás esetén a környék számtalan egyéb lehetőséget kínál az aktív időtöltésre. A búvárkodás, a jet skizés, a kitesurfing és a horgászat a víz szerelmeseinek nyújt felejthetetlen élményt. A gazdag madárvilág megfigyelésére az Ulcinjtól 5 km-re északkeletre lévő sólepárlók területén van lehetőség. A gyalogtúrázás szerelmesei kisebb-nagyobb távokat tehetnek az olajfákkal, pálmákkal, ciprusokkal borított hegyoldalban.

Több, turisztikailag jelentős város - Bar, Kotor és Herceg Novi is elérhető távolságban van, így garantáltan válogathat a megfelelő szállások közül. A nagyobb távok szerelmesei bátran válasszák a 30 km-re található Skadar-tó Nemzeti Parkot. A Skadari-tó a Balkán legnagyobb tava, Montenegró négy nemzeti parkjának egyikét képezi. A tó kétharmada Montenegróhoz tartozik, egyharmada pedig Albániához. A nemzeti park híres flórájáról és faunájáról: a tó 270 bejegyzett madárfaj otthona, olyan veszélyeztetett fajoknak is, mint például a dalmát pelikán és a fekete íbisz, valamint gazdag és változatos halállománya is van. A park több kikapcsolódási lehetőséget kínál, lehet hajókázni, csónakázni, eldugott kis öblökben strandolni vagy akár egy kellemeset sétálni.

Ártartomány

from ‎2 499 Ft- ‎78 991 Ft

Tengerparti szállások