Szállások Mamaia, Románia területén

  • Átfogó szálláskeresés online itt: Mamaia
  • Válogasson olcsó szállások közül itt: Mamaia!
  • Foglaljon kedvező áron!
Betöltés
További szállások
Szállások itt: Mamaia

MAMAIA, A ROMÁN FLORIDA

Mamaia egy kicsi, ám annál vonzóbb üdülőváros a Fekete-tenger nyugati partján, Romániában, Constanta megyében. Ez egy tipikusan turistacélokra kiépült kisváros, mondhatni üdülőfalu, amely ennélfogva minden várakozást felülmúl a szállások és szolgáltatások terén. Sokféle szórakozási lehetőséget találhatunk itt, a delfin-show-tól kezdve az aquaparkon át a horgászatig. Gyorsan elérhető úti cél – nem mindennapi élményekkel.

BETEKINTÉS MAMAIABA

Mamaia egy nyolc kilométeres tengperparti sávot foglal el Constantától északra, s joggal nevezhetjük a román Palm Beachnek. Nagyon vonzó turistacélpont, a tengerpart miatt főként a nyári időszakban, s az itt található számtalan hotel garantáltan minden igényt kielégít. Érdekesség Mamaia kapcsán, hogy az állandó lakosság mindössze néhány száz fő körül mozog, azonban a szállodák terjeszkedésének köszönhetően ezen a viszonylag kis helyen akár 20 000 ember is el tudja tölteni a szabadságát. Éppen ezért nem véletlen az sem, hogy Mamaiaban egy Üdülőfalu került kiépítésre, amelyet ajándéküzletek sora és 31 étterem alkot, s mindegyik étterem az ország egy-egy megyéjének az építészeti és gasztronómiai stílusjegyeivel várja vendégeit. Magát a települést is sokszor definiálják egyébként üdülőfaluként, hiszen kicsi, falura emlékeztető kiterjedése miatt és a turizmusra épülő kialakítása miatt igazán találó ez a név vele kapcsolatban. S mivel nem túl ismert helyről van szó, érdemes történelmébe is betekinteni kicsit. Az első épületeket 1906-ban építették. A fából készült öltözők egy pavilonba nyíltak, ahonnan egy folyosó vezetett a tengerpartra, itt egy mólóban ért véget.

A megyeszékhelyről egykor vasút vezetett az üdülőközpontba, a sínek helyén manapság Mamaia főutcája húzódik. Az épületek 1920-ban egy tűzvészben leégtek. Az első világháborút követően sorban épültek itt az ország befolyásos családjainak a nyaralói, köztük a román királyi családé is, ami jelenleg kastélyszállóként működik. 1925-ben megépült a kaszinó, 1936-ben pedig az első szálloda, Rex néven. A település jelenlegi arculata a kommunizmus idején alakult ki, mindazonáltal a rengeteg újonnan épített hotelnek köszönhetően a modernitás is visszaköszön. Ezt tapasztalhatjuk például, ha a Mizuumi Boutique Hotelben foglalunk szállást, amely mindamellett, hogy egy modern köntösbe öltöztetett hotel, csodás panorámát kínál vendégei számára. Egyrészt a közeli Siutghiol-tó, másrészt a Fekete-tenger biztosítja a páratlan kilátást, és a tengerpart is mindössze 250 méterre található. S ha mindez nem lenne elég, a teljes kényelem és édes semmitevés fogalmát kimerítve all inclusive ellátás is igényelhető.

MAMAIA, A FELHŐTLEN SZÓRAKOZÁS FÖLDJE

Az egzotikus országokra jellemző turistalátványosság, a delfinárium Mamaia üdülővárosában is csupán karnyújtásnyira van. Nyilván sokkal szerényebb és kisebb delfin-show-ra számíthatunk, mintha ugyanezt egy tipikus mediterrán városban néznénk meg, azonban aki még nem látott ilyet, annak mindenképp kihagyhatatlan – nem mellesleg a gyerekek számára is óriási élmény lehet. Hatalmas kaland lehet valamennyi korosztály számára az is, ha felkeressük az Aqua Magic élményfürdőt, amely az ország legnagyobb ilyen jellegű létesítménye. Az aquapark 2,7 hektáros területen helyezkedik el, s a látogatók összes igényét kielégíti. Megtalálhatók itt a különféle méretű és típusú medencék, továbbá csúszdák sokaságát sorakoztatja fel, mindemellett pedig az Aqua Magic számtalan egyéb kikapcsolódási és szórakozási lehetőséggel várja a felfrissülni vágyókat. Azok számára is megfelelő program, akik a nyaralás idején nem tudnak elszakadni a víz közelségétől, azonban a tengeri fürdőzés mellett szívesen kipróbálnák ezt az élményekkel tarkított pancsolási formát. Valódi kuriózum a látnivalók sorában a Telegondola, amely egy drótkötélpályás libegő a Perla és a Cazino szállodák között. Építését 2004-ben fejezték be, s azóta töretlen népszerűségnek örvend, s szinte minden ide látogató turista kedvence lesz. A Telegondola egyébként egyetlen üvegezett kabinból áll, amely a körülbelül két kilométeres távolságot az 50 méteres magasságban hét perc alatt teszi meg. A kabinba egyszerre nyolc személy fér be, akik madártávlatból vehetik szemügyre az aquaparkot, de jól belátható innen a Fekete-tenger és a Siutghiol-tó is. S ha már szóba került a tó, semmiképp sem érdemes kihagyni a megtekintésre váró látványosságok listájáról a páratlan szépségű Siutghiol-tó csodáját, hiszen egy igazán káprázatos természeti szépségről van szó.

A tavat a köznyelvben egyébként Mamaia-tónak is nevezik, s méreteit tekintve nem tartozik a legkisebb a tavak közé. A tó hossza 7,5 kilométer, legnagyobb szélessége 2,5 kilométer, legmélyebb pontja pedig eléri a 17 métert. Az 1900 hektár területű állóvizet egy 300 méter széles homokpad választja el a Fekete-tengertől, ezen a homokpadon helyezkedik el Mamaia. A tavon egyetlen sziget található, a 0,02 km² területű Ovidiu-sziget, nevét pedig Publius Ovidius Nasóról kapta, aki a legendák szerint a híres római költő itt lett eltemetve. A tó neve egyébként török eredetű, a Sütgöl kifejezésből származik, jelentése tej. A tavon lehetőség van horgászatra és vízisízésre is. A tervek szerint egy mesterséges szigetet fognak építeni a tavon, melyen számos étterem és szórakozóhely kap majd helyet, ez is jól mutatja Mamaia egyre növekvő népszerűségét. Bármely kikapcsolódási formát is válasszuk, az biztos, hogy a nap végére alaposan elfáradunk, és nem vágyunk majd másra, mint hogy megpihentessük kellemes fáradtságtól zsibbadt végtagjainkat. Az üdülőhelyen a szállások terén igazán szerencsés helyzetben vagyunk, hiszen nincs olyan típusú szállás, amely ne lenne megtalálható errefelé. Családok, baráti társaságok számára egy apartman is remek választás lehet, s nem érhet bennünket csalódás, ha az Arlequin Apartments kínálatából szemezgetünk. Ár-érték arányban kiváló, hiszen a modern, letisztult kialakítás és hibátlan felszereltség mellett olcsó árak is jellemzik. A legjobb helyen tudhatjuk magunkat akkor is, ha a Hotel Agapi Mamaia mellett tesszük le voksunkat, hiszen közvetlenül Mamaia tengerpartján található, 500 méterre a felvonótól és az Aqua Magic víziparktól.

KONSTANCA, A KÖZELI PARADICSOM

Mamaia Constanta megyében helyezkedik el, melynek székhelye Konstanca vagy román nevén Constanta. A közelség miatt így semmiképp sem éri meg kihagyni ezt a csodás, mesebeli várost. Konstanca történelme a régmúltba tekint vissza, hiszen a helyén álló ókori települést még görög telepesek alapították i.e. 7. században Tomis néven, mely i.e. 3. századra már elérte a polisz, vagyis városi rangot. 46-ban a Római Birodalom részévé vált, ekkor kapta a Constantiana nevet, Nagy Konstantin császár (274–337) testvéréről, Flavia Iulia Constantiaról. Konstanca viharos évszázadokat élt át a történelem folyamán, története a legkevésbé sem mondható unalmasnak. Jelenleg a legfontosabb román kikötőváros a Fekete-tengeren, gazdaságának legdinamikusabban fejlődő ágazata pedig a turizmus. Főbb látnivalói is nagyrészt a múlt emlékeit őrzik, egyik leghíresebb közülük a Konstancai nagymecset és minaret, más néven Károly-mecset – nevét I. Károly román királyról kapta, ugyanis 1910-ben ő rendelte el az építését a városban élő muzulmán lakosság részére. Az építkezések 1912-ben fejeződtek be, először I. Károly, majd pedig II. Mahmud nevét viselte. A helybéli törökök napjainkban is Kral camisi-nak hívják (a Király dzsámija). A minaret 47 méter magas, és 140 lépcső visz fel a torony csúcsába, ahonnan látható a város panorámája, a tengerpart egy része és a Fekete-tenger.

Érdemes ellátogatni a genovai világítótoronyhoz is, amelyet még 1300 körül építettek a genovai kereskedők és hajósok, magassága körülbelül 8 méter. Ugyancsak pazar időtöltést kínál az Ion Borcea akvárium, amely 57 különböző méretű medencét foglal magába, melyekben mintegy 60 faj közel 2000 példánya látható. Ha szeretnénk időt áldozni a kultúra és művelődés oltárán is, akkor több lehetőségből is válogathatunk, hiszen megtaláljuk itt a Nemzeti Történelmi és Archeológiai Múzeumot, a Tengerészeti Múzeumot, valamint a Népművészeti Múzeumot is. Mindegyik számos új élményt és tapasztalatot tartogat, megéri felkeresni valamennyit. Ha egy gyönyörű, a történelem aurájával minden ízében átitatott várost szeretnénk látni, akkor jobb kitérőt nem is tehetnénk Mamaiaból. A kirándulást egy last minute ajánlattal összekötve pedig garantáltan az az érzésünk lesz majd, hogy ennél jobb üzletet még sohasem csináltunk.

Ártartomány

from ‎7 024 Ft- ‎196 537 Ft

Tengerparti szállások

Látnivalók itt: Mamaia