Szállások Velencei-tó régió területén | Keressen és hasonlítson össze kedvező ajánlatokat a trivagón!

Szállások Velencei-tó régió, Magyarország területén

Szálláshelyek Velencei-tó régió városában

Hihetetlenül olcsó szállások keresése itt: Magyarország, Velencei-tó régió. szállásajánlat megkeresése és összehasonlítása a(z) trivago segítségével a legalacsonyabb árak felkutatása érdekében

  • Regija
  • Válogasson olcsó Velencei-tó régió-i szállások közül!
  • Foglaljon kedvező áron!

Velencei-tó régió - Legnépszerűbb úti célok

VELENCEI-TÓ

ELSŐ PILLANTÁSRA

Szakadjon ki a mindennapokból, és frissüljön fel az ország egyik leginkább pezsgő régiójában. Akár szemet gyönyörködtető túrahelyszíneket, napfényárban úszó strandokat, vagy igazi fesztiválhangulatot keres, a Velencei-tó mindenki számára igazi kincseket rejteget.

KULTÚRA

A Velencei-tó több mint 12,000 éve alakult ki, és már több évszázada kínál természethez közeli, csendes menedéket a tó környékén élő lakóknak. Nem kellett sok hozzá, hogy mások is felismerjék a környék egész testet és szellemet felfrissítő hangulatát, Az 1930-as években kezdődött meg ez a változás, amikor Fejér- vármegye a tó déli partjának felfrissítését tűzte ki célul. A következő években több száz apartman, vendégház és szálloda épült, amelynek köszönhetően alig pár év alatt több tízezer ember ismerhette meg ezt az egyedülálló régiót. A fejlődés a következő években sem állt meg, és mára az ország egyik legkedveltebb üdülőhelyévé vált. Ezeknek a fejlesztéseknek köszönhetően egyaránt megtalálhatóak pénztárcabarát apartmanok és négycsillagos hotelek is, így mindenki megtapasztalhatja a környék különleges varázsát. Azonban a Velencei-tó régiója nem csak turisztikai vonzereje miatt vált ismertté. 1848-ban írta be magát a Magyar történelembe, amikor a pákozdi csatában Móga altábornagy seregei megküzdöttek, és vereséget mértek Jellasics seregére. A győzelem felbecsülhetetlen fontossággal bírt, lelkesítve a csapatokat és a népet, sőt, fontos tényező volt a Bécsben kirobbanó forradalomban is. A csatát megörökítő emlékmű a pákozdi-félszigeten a mai napig kedvelt célpontja a kirándulóknak. A forradalmi küzdelem azonban nem az egyetlen, ami miatt emlékezetes lehet a régió: itt született, és töltötte gyermekkorát Vörösmarty Mihály, valamint Gárdonyi Géza is, mindkettőjük szülőháza a mai napig látogatható az irodalom szerelmeseinek. Az évek során rengeteg Magyar művész töltött hosszabb-rövidebb időt, és többük festette, vagy írta meg élményeit. Vajda János Nádas tavon című versében tökéletesen foglalta össze, mire számíthatnak az ide látogatók:

„Nap alattam, nap fölöttem,

Aranyos, tüzes felhőben,

Lenn a fénylő víztükörben.

Itt az ég a földet éri.

Tán szerelme csókját kéri…

Minden oly csodás, tündéri.”

ÉGHAJLAT ÉS TEVÉKENYSÉGEK

Mindössze 50km-re Budapesttől található a Velencei-tó, az ország harmadik legnagyobb tava, amely tökéletes pihenőhelyként szolgál a város rohanásában megfáradtaknak. Az évente közel 2500 napsütéses órának köszönhetően kapta „napfény tava” nevet. Az egész éves fényárnak és a 1,5 méteres átlagos mélységének köszönhetően Európa egyik legmelegebb tava, a nyári időszakban a víz hőmérséklete elérheti a 26-28 °C-ot is! A tó nem csak az érzékeinket nyugtató melegségével, hanem magas ásványianyag-tartalmával is várja a benne csobbanókat: a nátriumban és magnéziumban gazdag víz felfrissíti a szervezetet, sőt, a reumatikus fájdalmakat is enyhíti. A tó mellett több gyógyfürdő is található, ezek közül kiemelkedő az agárdi és a velencei, amelyek több gyógyvizű medencével, lazító masszázzsal és ínycsiklandó ételekkel várják a kikapcsolódni vágyó vendégeket. Télen sem kell csüggednünk, ugyanis a sekély tó szinte minden évben befagy, a 20-30 centi vastag jég pedig kiváló lehetőséget biztosít a korcsolyázásra. A kultúrát keresőket is számtalan program és lehetőség várja: ezek közül kis kiemelkedő a közel negyven éve kerül megrendezésre az egyetemisták legnagyobb bulijának tartott EFOTT fesztivál is, amely 2015-ben közel 100,000 látogatót vonzott. A fesztivál a zene mellett számtalan kulturális, gasztronómiai, valamint sportprogrammal egészült ki. Aki nyugodtabb kulturális élményre vágyik, annak kihagyhatatlan a sukorói református templomban tartott orgonahangverseny, amelyek minden nyáron több alkalommal kerülnek megrendezésre, és évről-évre vonzzák a látogatókat. A tó környéki színes programok között mindenki találhat saját ízlésének megfelelő programot, legyen az akár az éves Sárkányhajó Fesztivállal, az éves velencei-tavi művészeti fesztivállal, vagy akár a Nemzetközi sárkányeregető fesztivál.

AMI KIHAGYHATATLAN

A Velencei-tó azonban nem csak a víz szerelmeseinek nyújt csodálatos lehetőséget a kikapcsolódásra. A tó északi oldalán emelkedik a Velencei hegység, amely a kirándulók számára változatos, természeti forrásokban gazdag lehetőségeket kínál, legyen szó rövidebb, vagy akár egész napos túrákról. Mindenképpen érdemes meglátogatni a gyapjaszsáki gránittömböket és az Ingó-köveket, valamint a nadapi kilátót, amelyet Kitaibel Pál már az 1800-as években az ország egyik legszebb Magyar kilátóhelyének tartott, köszönhetően a lélegzetelállító látványnak, ami szemünk elé tárul innen. Azonban nem csak gyalog, hanem két keréken is bejárhatjuk a tó környékét, ami a frissen épült és felújított, az egész tavat körbeölelő kerékpáros útnak köszönhetően többen választanak, mint valaha! A kicsit több mint 30km-es táv során több hotel, illetve pihenőhely várja a bringásokat, hogy mindenki kényelmesen fedezhesse föl a táj szépségét. Érdemes az alábbi üdülőhelyek egyikén megpihenni.

Gárdony

Hogyha a tó környékén szeretnénk maradni, a legnagyobb város Gárdony, amely az elmúlt években hatalmas növekedésen esett át. Napjainkban kiváló elhelyezkedésének köszönhetően szállodák sokasága várja az idelátogató vendégeket.. A városban olyan nevezetességeket találhatunk, mint a Gárdonyi Géza emlékház, amely mellett nem sokkal található a Rönkvár, amelyet az egri vár mintájára készítettek, vagy az agárdi Gyógy-és Termálfürdő, ahol 1km mélyről feltörő, 58 fokos gyógyvizet hűtenek, és ebben pihenhetnek az itt megfordulók. A Velencei-tónál fekvő szállások közül kiemelkedő a négycsillagos Nautis Hotel Gárdonyban, amely modern építészeti megoldásaival, lenyűgöző kilátásával és széleskörű szolgáltatásaival várja a vendégeit.

Székesfehérvár

Amennyiben a történelmi városok vonzanak minket, Székesfehérvár alig 20km-re található a tótól. A királyok városa több mint ezer éves múltra tekint vissza, napjainkra pedig számos érdekes, családoknak kifejezetten olcsó programlehetőségekkel várja a feltöltődni vágyó kicsiket és nagyokat egyaránt. Amennyiben teheti, érkezzen nyáron, amikor a város legszínesebb, legnyüzsgőbb oldalával találkozhat. Több napos itt tartózkodás esetén érdemes a környék bővülő szállás kínálata között alaposan szétnézni Ideális választás lehet a város történelmi központjában található Magyar Király, amelynek közelében olyan látványosságokat találhatunk itt, mint a Szent István bazilika romjai, amely 1543-ig királyaink koronázási és temetkezési helye volt, vagy a püspöki palota, amely több, mint 40 000 ritka kötetet számlál, középkori kódexekkel és ősnyomtatványokkal. A 2013-ban felújított főutca díszvilágítása egész éjszaka beragyogja a környéket, kiváló éttermei és borozói pedig tökéletes célpontot biztosítanak egy , a Velencei-tónál töltött felejthetetlen estéhez.

Velence

A Velencei-tó környéki Velence változatos programjaival, napfényes lankáival és kitűnő elhelyezkedésével mindenki számára ideális választás. Akár aktívan, akár nyugodtabban szeretnénk tölteni a nyaralásunkat, mindenki megtalálhatja a számára tökéletes programot. Szállások terén is szabadon válogathat a pénztárcánknak leginkább megfelelő apartmanok között. Amennyiben családiasabb környezetre vágyik, a velencei Markó Panzió kitűnő választás lehet. Barátságos személyzete, kiváló elhelyezkedése és egyedi hangulata garantáltan kellemes kikapcsolódást nyújt majd. Amennyiben igazi kényeztetésre vágyik, nézzen szét a környéken található hotelek között. A négycsillagos Velence Resort AND Spa minden igényt kielégít a gondtalan pihenéshez gyönyörű, panorámás elhelyezkedésével és testet-lelket kényeztető szolgáltatásaival. A nyári kikapcsolódás során a Well bár a fürdőben, a Papa bár pedig a recepció mellett kínál könnyű harapnivalókat. A nyári strandszezonban a parton lévő Sunset strandbüfé is nyitva tart, amely az egyik legnevezetesebb büfé a Velencei-tónál, semmiképpen se hagyja ki amennyiben ott jár.

A Velencei-tó elhelyezkedése, egyedi hangulata, egymást érő programjai tökéletes alapot biztosítanak egy felejthetetlen nyaraláshoz. Legyen szó akár egy hosszú hétvégéről, vagy egy nyári családi nyaralásról, itt mindenki felhőtlenül érezheti magát. Épp ezért érdemes már most megfelelő szállás után nézni, hogy utána már csak az élmények között kelljen válogatnia.

Ezek a népszerű helyek csak egy kattintásra vannak

További népszerű úti célok