Talált szállások: 0
Megvizsgált szállásfoglalási oldalak: 0
Összehasonlítjuk több oldal szobaárait…
Talált szállások: 0
Megvizsgált szállásfoglalási oldalak: 0

Szállások Puglia, Olaszország területén

Betöltés

Szálláshelyek Puglia városában

Hihetetlenül olcsó szállások keresése itt: Olaszország, Puglia. szállásajánlat megkeresése és összehasonlítása a(z) trivago segítségével a legalacsonyabb árak felkutatása érdekében

  • Regija
  • Válogasson olcsó Puglia-i szállások közül!
  • Foglaljon kedvező áron!

PUGLIA

ELSŐ PILLANTÁSRA

Az olasz csizma sarka gyönyörű, fehér homokos, sziklás partszakaszával, ínycsiklandó déli konyhára jellemző fogásaival, a helyiek vendégszeretetével kétségkívül kiváló nyaralóhely lehet kicsiknek és nagyoknak egyaránt. Töltsön el pár napot a hamisítatlan déli Dolce Vita tartományban és fedezze fel a a környéket már ma.

KULTÚRA

A legdélebbi olasz régió már az ún. prehisztorikus időkben is lakott volt és központi jellegét sok évszázadon át megtartotta. Tengeri kikötőjének köszönhetően az ókorban kereskedelmi csomópontként fontos szerepet töltött be. Jelentőségét a római uralom alatt is megtartotta, ennek bizonyítéka, hogy két fontos birodalmi út, a Via Appia és a Via Traiana is átszelte. Napjainkban is megmaradt központi szerepe a dél -olasz tartományok között.

Gasztronómia

A pugliai konyhát méltón nevezik Olaszország éleskamrájának. Gyönyörű búzamezők és olívaligetek váltják egymást az apúliai tájon. Elsősorban durumbúzát termesztenek, így a tészták, a durumlisztből készült kenyerek igen jellegzetesek. Tészták közül az orecchiette, strascinati, chianciarelle (mindkettő hasonló az orecchiettéhez) a tartomány sajátja. Emelllett rengeteg a hal, a zöldség, minden “alig” főzéssel készül, friss, harsogó, ízekkel teli, egyszerű, könnyed rusztikus ételekrőlvan szó. A hal olyannyira frissen kerülhet az asztalra, hogy az éttermekben a nyers hal, a pesce crudo egy külön szekció. Osztriga, kagyló, polip, rák, tintahal, halfilék mind nyersen, egy kevés citrommal, esetleg olajjal, borssal kerülnek tálalásra. Próbálja ki a rendkívül édes, vörös rák ízét, a gambero rosso di Gallipolit. Az étkezés végén még mindenképpen hagyjon helyet az úgynevezett café correttora, vagyis a javított kávéra, amelyet jó féldeci grappával hígítanak fel. Alternatív választás lehet a limoncello, amely citromhéjból, cukorból és persze az elmaradhatatlan alkoholból áll.

ÉGHAJLAT ÉS TEVÉKENYSÉGEK

Az olasz csizma sarkának is becézett Puglia egy hozzávetőlegesen téglalap alakra emlékeztető földsáv. Olaszország e régiója szinte teljességében hegyek nélküli, sík területeit alacsony dombok választják el. A régióban tipikus mediterrán éghajlat dominál, enyhe telekkel és forró nyarakkal várja az idelátogatókat. Az esős napok száma kevés, nem véletlen, hogy Pugliát általában “szomjas” jelzővel is illetnek. Vélhetően nevének eredete is innen ered, az Apulia szó “eső nélküli földet” jelent. Földrajzának és klímájának köszönhetően Puglia mezőgazdaságának igen erős hagyományai vannak, a régióban gazdagon teremnek a gabonafélék, a zöldségek, a gyümölcsök, a szőlő és az olíva. A környék partszakasza ideális választás lehet a strandolni vágyóknak. A tartomány közel 500 km tengerparttal rendelkezik, amely rendkívül változatos. Van sziklás, csipkézett, kavicsos, homokos, ahol az aktív nyaralás kedvelői is kedvükre sportolhatnak. Standröplabdázni kite-sörfözni és vitorlázni is van lehetőség.

AMI KIHAGYHATATLAN

Polignano del Mare

Polignano del Mare tündéri településének környékét évezredek óta mossa a türkizkék színű Adria, így látványos, tagolt partvidéket alakított ki a hullámzás a jól oldható világos sziklákból. A meredek partfal meglehetősen drámai látványt nyújt, amelyet még mélyen a házak alá benyúló barlangok is tovább fokoznak. Az esti kivilágításban különösen hangulatos Polignano rengeteg olasz művészt ihletett meg. Talán ismerik Domenico Modugno Grammy-díjas énekes világhíres “Nel blu, dipinto di blu” nótáját, amelynek szövege a legenda szerint az egyik közeli barlangban született meg, ahol ma a világhíres Ristorante Grotta Palazzesse étterem várja ínycsiklandó fogásokkal és páratlan tengerre néző kilátással vendégeit.

Lecce

Puglia dél Firenzéjeként is elnevezett kisvárosba könnyen eljuthat vonattal Polignanotol. A központ felé haladva pálmafákkal szegélyezett utak mentén kávézók és fagyizók várják a vendégeket egy hamisítatlan olasz espresso vagy világhíres olasz gelato elfogyasztására. Lecce történelmi városában szinte minden régi épület homokszínű és dúsan díszített, hiszen a könnyen megmunkálható, híres leccei mészkőből készült. Akár egy barokk kori homokvár, amelynek aranykora a spanyol hódítók időszakára esett. Ekkor faragták ki a város ma is látható központi részét, ahol napjainkban rengeteg szállás lehetőség közül válogathat kedvére. A látnivalók felfedezését követően érdemes megkóstolni a tenyérnyi leccei pizzát, amelynek különlegessége a tésztájában rejlő paradicsom.

Alberobello

A trullók földjeként is elhíresült Alberobello kihagyhatatlan látványosság Puglia felfedezésekor. A trulló egy jellegzetes kerek alaprajzú kőből, habarcs nélkül épített kunyhó, amelynek szerkezetét a legenda szerint azért találták ki, hogy adószedés esetén gyorsan le lehessen bontani és továbbállni. Napjainkban a kőkunyhókat UNESCO Világörökség részeként tartják számon, van itt trullotemplom, trulloétterem és trullomúzeum is, ahol a helyiek mindennapi életébe nyerhet bepillantást. A kunyhók között sétálva feltűnhetnek a süvegekre festett jelek, amelyek mind-mind mást jelentenek. Vannak köztük ősi szimbólumok, keresztény jelképek, sőt, volt, hogy csak a szerelmükről vallottak az egykori lakosok. Amennyiben teheti szálljon meg az itteni különleges szállások egyikében.

Bari

Érkezzen az év bármely időszakában Puglia egyik legszebb gyöngyszeme, Bari mindig tartogat majd izgalmas látnivalókat. Egy kellemes séta közben nem véletlen, ha az a képzete támad, hogy itt megállt az idő. A labirintusszerű, rendszertelenül szerteágazó utcácskák letűnt korok történelmét hirdetik. Az egykori városfalak mellett elhaladva számtalan apartman várja a pihenni vágyó vendégeket. Ideális választás lehet a B&B Old Town, amely kényelmes szobákkal és barátságos árakkal várja a vendégeit. Érdemes a központhoz közel megszállni, ahonnan könnyen bejárható a legtöbb nevezetesség, úgymint Európa és az európai kereszténység egyik legjelentősebb egyházi építménye a Szent Miklós székesegyhá, amely jelentős búcsújáró hely.

Foggia

Foggia környékének gasztronómiai felfedezése igazi kulináris csemegének ígérkezik. Kezdésnek itt van a helyi bivalytejből készült friss és krémes mozarrella sajt, igazi pugliai finomság. Ne feledkezzen meg az ízletes burrataról sem, mely egy andriai tejfeldolgozóból származik és Lorenzo Bianchino nevéhez fűződik. Az 1956-ban, a Castel del Monte közelében található Piana Padula farmján megálmodott mozzarella batyu, melynek belseje, stracciatella és tejszín egyvelegét rejti hamar nagy népszerűségre tett szert Olaszország szerte. Érdemes pár napot itt tölteni és a környék népszerű szállás ajánlatai közül válogatni. Ideális választás lehet a Le Colonne, amely hagyományos olasz reggelivel és csodálatos kilátással várja vendégeit.

Puglia - További népszerű úti célok

Ezek a népszerű helyek csak egy kattintásra vannak

További népszerű úti célok