Talált szállások: 0
Megvizsgált szállásfoglalási oldalak: 0
Összehasonlítjuk több oldal szobaárait…
Talált szállások: 0
Megvizsgált szállásfoglalási oldalak: 0

Szállások Anglia, Egyesült Királyság területén

Betöltés

Szálláshelyek Anglia városában

Hihetetlenül olcsó szállások keresése itt: Egyesült Királyság, Anglia. szállásajánlat megkeresése és összehasonlítása a(z) trivago segítségével a legalacsonyabb árak felkutatása érdekében

  • Regija
  • Válogasson olcsó Anglia-i szállások közül!
  • Foglaljon kedvező áron!

ANGLIA

ELSŐ PILLANTÁSRA

Anglia az Egyesült Királyság (UK) legnagyobb és legnépesebb országrésze, melyet Wales, Skócia és az Északi-tenger határol. Nevét egy germán népcsoportról, az angolokról kapta, akik az 5. és 6. században telepedtek le ezen a területen. Legnagyobb városa és fővárosa London, amely mára igazi világvárossá, a multikulturalizmus egyik központjává nőtte ki magát. Angliából ered az angol nyelv, az anglikán egyház, az angol jogrendszer, valamint a parlamenti demokrácia megalakulása is hozzá köthető. Anglia volt az ipari forradalom bölcsője, és máig a világ egyik legbefolyásosabb gazdasági és kulturális központja.

KULTÚRA

Anglia gazdag kulturális értékekben, amely magában foglalja a régmúlt örökségeit és a modern kor értékeit egyaránt. Sokszínű kultúráját jól példázza az a gazdag gyűjtemény, amit a British Múzeum, a Brit Könyvtár és a Nemzeti Galéria felvonultat. Anglia ezenkívül szignifikáns szerepet töltött be a nyugati építészet fejlődésében. A világ legismertebb kastélyainak, várainak és erődítményeinek ad otthont, úgy mint Warwick vára, a londoni Tower vagy a Windsori kastély, de ezeken kívül nemesi kúriái, középkori és későbbi templomai és katedrálisai is közismertek.

Gasztronómia

Az angol konyháról nem mondható el, hogy annyira ismert és népszerű lenne, mint mondjuk az olasz vagy francia konyha, a 21. században azonban egyre inkább virágkorát éli, ami annak is köszönhető, hogy számos híres szakácsuk vitte el jó hírüket a világba. Egyre több a Michelin csillagos étterem és kitűnő alapanyagok állnak rendelkezésre. Az angoloknál a napi étkezés a tipikus „angol reggelivel” indul. A hagyományos angol reggeli kalóriaszegénynek semmiképp sem nevezhető, hiszen zsírban sült toast kenyérből, sült black pudding (véres hurka), sült kolbász, sült szalonna, főtt bab, tükörtojás és bubble and squeak (zsírban sült krumpli és káposzta pogácsa) alkotja. Nagyon kedveltek a különféle dzsemek, közülük is az ún. marmalade (egyfajta narancsdzsem), ezen kívül pedig még az eper- és sárgabarackdzsem népszerű. Reggelihez fekete tea dukál, tejjel vagy magában, de semmiképp sem cukorral. Az angolok legfontosabb étkezése a vacsora, gyakori szokás még ma is a sülteket egészben tálalni, és a családfőre bízni a felszeletelést. Anglia egyik legnépszerűbb (gyors)étele a fish and chips, amely ropogós bundában sült hal és sült krumpli párosa. Egy másik, tipikusan angol étel a yorkshire pudding, amely azonban náluk nem édességet jelöl, hanem egy köretként feltálalt, sós sült tésztát. A yorkshire pudding tulajdonképpen sütőben, sok zsiradékban megsütött palacsintatészta. Helyi jellegzetesség a chedar sajt is, amely számos ételben visszaköszön. Kedvelt desszertjük a puding. A legkedveltebb italok a sör, a whisky, a gin és a vodka. Az angol kultúrával szinte egyet jelent az „ötórai tea” fogalma, amely az egyik első dolog, ami világszinten beugrik az angolokkal kapcsolatban. Az angol gasztronómia az angol kultúrához hasonlóan meglehetősen hibrid, a sokféle hatásnak köszönhetően számos nemzet és nép hatása megmutatkozik. Valamennyi nagyvárosban nagy számban vannak jelen a kínai és indiai éttermek, színesítve az ételek kínálatát.

ÉGHAJLAT ÉS TEVÉKENYSÉGEK

Ki ne ismerné a méltán híres angol időjárást, melyet a folyamatos esőzés és a gyakori szél jellemez? Nem véletlen, hogy az angolok között a mindennapokban az egyik leggyakoribb beszédtéma az időjárás. Anglia az éghajlatát tekintve a mérsékelt övben fekszik, melyhez jelentős éves csapadékmennyiség társul. Az éghajlatot alapvetően a tengerek közelsége és a Golf-áramlat határozza meg, emiatt a nyugati part csapadékosabb és melegebb, mint a keleti. A szigetek egésze a szelek nyugati zónájában fekszik. S hogy valóban igaz-e, amit az esős angol időjárásról tartanak? Azt kell mondani, hogy a közhiedelemmel ellentétben elég alacsony, kevesebb, mint 1000 mm az évi csapadékmennyiség, amely nyugat-keleti irányban csökken. A napsütéses órák száma a déli partok mentén a legmagasabb – itt elérheti az évenkénti 1750 órás átlagot, szemben a hegyvidékes területekkel, ahol ez kevesebb mint 1000 óra. A legtöbb napsütés májusban és júniusban van, a legkevesebb pedig decemberben. Az éves csapadék megoszlása területenként változik. A Lake District a legcsapadékosabb (2000mm/év felett), de ehhez hasonló adatok jellemzik a Pennine-hegységet és a mocsaras vidékeket is, míg Anglia keleti részein ez az érték 700mm/év alatt marad. A legmagasabb hőmérséklet a Cornwall környéki partszakaszokon fordulnak elő. Angliai kirándulásunkat mindezek tekintetében nagyban befolyásolhatja az időjárás, azonban megfelelő öltözékkel semmi sem állhatja utunkat. Ha az aktív kikapcsolódás szerelmesei vagyunk, kihagyhatatlan kirándulóhely a North York Moors Nemzeti Park, ahol úgy érezhetjük majd magunkat, mintha egy mesebeli tájba csöppentünk volna. Innen nem messze fekszik York városa, amely egy látványosságokban gazdag hely, amely számos gyönyörű épületével és egyedi hangulatával felejthetetlen barangolásra csábít majd bennünket. A túrázók és hegymászók első számú helyét, a Lake Districtet is érdemes felkeresnünk, már csak a látvány miatt is. Anglia észak-nyugati részén található, Cumbria területén, s egyben ez Nagy-Britannia 2. legnagyobb nemzeti parkja. Gyönyörű hegyvidéki szakasz, amelyet számos tó tarkít – igazi festői táj. A legfőbb tevékenységeink Angliában valószínűleg a szebbnél szebb történelmi városok felfedezése, és barangolás a mesés természeti tájakon lesznek.

AMI KIHAGYHATATLAN

Yorkshire megye

Yorkshire Anglia déli részén húzódik, területén három nemzeti parkkal, két világörökségi helyszínnel, dombos tájakkal és lenyűgöző partszakaszokkal. Történelmi múltját a várakon, kastélyokon, apátságokon és múzeumokon keresztül ismerhetjük meg közelebbről. Nagy-Britannia legromantikusabb romjának tartják a tengerparti Whitby városa felett, egy sziklán ülő apátság épületének maradványait. Látogatóközpontjában interaktív kiállításon ismerhetjük meg történetét és ismerkedhetünk meg az itt előkerült leletekkel. A közelben nézve szállás után jó választás lehet a kívül-belül ízig-vérig angolos Ruswarp Hall Bed & Breakfast nevű szálláshely. Tovább barangolva a megyében felfedezhetjük a Swale-folyó feletti sziklás hegyfokon álló Richmond várat, amely Nagy-Britannia egyik legrégebbi normann erődje. Építése a 11. századra tehető, különlegessége pedig, hogy kőből épült, holott ez az építkezési forma csak a 12. században terjedt el. Yorkshire megye vadregényes tájait jól példázza a Robin Hood-öböl, ahol a toronymagas, komor sziklák fölött régi halászfalvak csoportjai bújnak meg. Kiváló hely arra, ha a világ zajától és a tömeges turistaközpontoktól távol egy pihentető, tengerközeli élményre vágyunk.

Bristol és környéke

A Londontól 180 kilométerre fekvő város jelentősége ma már nem annyira az iparban, inkább a kultúrában és a környék látnivalóiban rejlik. Nemcsak a várost, de Anglia egyik legszebb templomát, a St. Mary Radcliffe-t mindenképp érdemes megnézni, ahogy a bristoli katedrálist is. Bristol jelképe, a Clifton Suspension Bridge (függőhíd) 70 méter magasan és 150 méter hosszan ível át az Avon folyó fölött. Az információs irodában kérhetünk vezetést. A híd annyira instabil, hogy 4 autónál több nem mehet rá egyszerre. Bristoltól 20–30 km-re két mesés látnivalót is megcsodálhatunk. Az egyik Bath városa: az egységes városképet itt 5000-nél is több védett épület garantálja (ez a szám nagyobb, mint Londoné!). A városka neve nem véletlen jelent fürdőt: a még az 1. században a rómaiak által emelt intézmény Bath első számú látványossága. Bathtól keletre van Lacock kicsiny falucskája. A 70–80 házból álló település leragadt a középkorban, népszerű a filmes berkekben, igazán szenzációs, ahogy kinéz, úgyhogy itt nem nagyon kell költeni díszletekre. Külön érdekes, hogy van itt egy apátság is, ahol meg a Harry Potterhez vettek fel több jelenetet. Bristolt használhatjuk csillagtúraszerű kiindulópontnak az ilyen helyek felkereséséhez, hiszen itt számos szálloda között válogathatunk. Az egyik legszebb, elegáns szobákat kínáló hotel a The Bristol szállása a Floating Harbour rakpartján.

Sheffield

Sheffield a 3. legnagyobb angliai város, földrajzi adottságai pedig rendkívül érdekesek, ugyanis 5 folyó ér itt össze. Itt található a legtöbb fa Európa-szerte, a város területének 61%-át ugyanis zöld terület borítja. Érdemes felkeresnünk a Meadowhall bevásárlóközpontot, melynek érdekessége, hogy 1990-ben építették az acélművek helyére. Sheffiled roppant művészetközpontű hely, amit számos dolog bizonyít. Például, hogy a városban minden év májusában megrendezik az Open Up Sheffield nevű rangos fesztivált, ahol a városi művészek, vizuális- és kézműves művészek mutatkoznak be. Ahogy az is, hogy egy külön zenei múzeumuk is van, a Populáris Zene Nemzeti Centruma. Vagy az, hogy Sheffield városában három színház is található, ahogy az is, hogy több művészeti galéria is található itt, például a Webhely Galéria és a Millennium Galéria is, melyek elsősorban multimédiás tartalmakra specializálódtak. Itt jártunkkor érdemes felkeresni a hírességek utcáját is, ami hasonlít hollywoodi testvérére. Sheffild számos érdekes, mégis olcsó szórakozási lehetőséget kínál, így biztosan napok kellenek majd hozzá, hogy valamennyit felfedezzük. Remek szállások találhatók a városban, amilyen például a Jurys Inn nevű hely is. A szállás közvetlenül a városközpontban található, a divatos Devonshire negyed és a katedrális közelében helyezkedik el.

Történelmi városok, mesés, vadregényes tájak, felfedezésre váró vidékek – mindez, amit Anglia nyújthat. Elég mindössze egyetlen napot eltöltenünk itt, hogy máris átéljük és átérezzük az eredeti, hamisítatlan angolosságot, ami egy életre megmérgez majd bennünket – a szó legjobb értelmében.

Anglia - További népszerű úti célok

Ezek a népszerű helyek csak egy kattintásra vannak

További népszerű úti célok