Szállások Capri, Olaszország területén

  • Átfogó szálláskeresés online itt: Capri
  • Válogasson olcsó szállások közül itt: Capri!
  • Foglaljon kedvező áron!
Betöltés
További szállások
Szállások itt: Capri

CAPRI – AZ ELÉRHETŐ GLAMOUR

Türkizkék Földközi-tenger, naplemente a citrom és narancsfák árnyékában, ínycsiklandó helyi fogások a Piazetta téren – Capri természeti és kulturális látnivalói világszerte ismertek, a kellemes éghajlat és a hamisítatlan olasz vendégszeretet garantáltan felejthetetlen perceket ígér minden pihenni vágyó számára.

„A KÉT VÁROS SZIGETE”

Az olasz félsziget dél-nyugati oldalán, a Nápolyi-öbölben elhelyezkedő Capri kétségkívül szerelem első látásra. A hullámzó tengerből meredeken kiemelkedő buja növényvilágával, gyönyörű pasztellszínű házaival, kacskaringós, szűk kis utcáival és tereivel a sziget kitűnő helyszín lehet a romantika kedvelőinek. Már a rómaiak korában is népszerű üdülőhelynek számított; ebben az időben számos gyönyörű villa épült meg. Az idő múlásával páratlan természeti szépsége nem hagyta hidegen a költőket, írókat, mecénásokat sem. Itt élt többek között Maxim Gorkij orosz író és Hajnal János magyar festő is egy ideig. Napjainkban sem csökkent népszerűsége, a luxus árairól elhíresült apartmanok és boltok évről évre egyre több látogatót vonzanak. Felkapottsága miatt érdemes minél előbb elkezdeni megtervezni az utazást, hiszen főszezonhoz közeledve egyre kevesebb helyen találhat olcsó kiadó szobát. Amennyiben mégis utolsó pillanatra tervezi a nyaralást egy kis szerencsével akár egy kedvező last minute ajánlatot is kifoghat. Caprit legkönnyebben Nápolyból (a Piedone-filmek emlékezetes kikötői helyszínéről) vagy Sorrentóból érdemes megközelíteni hajóval, ugyanis területén autóval nem lehet közlekedni. A szigeten két fő város található: Capri és Anacapri. Egyes leírások szerint a város neve is innen ered; a „két város szigete”. A nagyobb, és népesebb Capri, ahol a sziget két kikötője, Marina Piccola és Marina Grande található jóval több szórakozási lehetőséget tartogat. Capri nagyobb kikötőjében, Marina Grande partján luxusjachtok és óceánjárók között sétálva felbukkan egy-egy sétahajó. Hajózza körbe a szigetet és merüljön el páratlan természeti szépségében, kétségkívül a földi paradicsom egy kivételes szelete ez. Marina Grande kikötőbe való visszaérkezés után siklóval juthat el Capri városába. Tenyérnyi főtere a Piazetta csodálatos teraszaival erős csábításnak ígérkezik a hagyományos olasz kávé megkóstolására. Közvetlenül a Piazetta mellett szállodák és villák között megbújva található egy pici tér, amelyet az 1956-os magyarországi felkelés emlékére neveztek el – kétségkívül az üdülés egyik sajátos pillanata ez.

A FESTŐI BARLANG

A sziget kisebbik városkája Anacapri az úgynevezett Kék Barlanghoz közel található. A nyaralás kihagyhatatlan látnivalója a Grotta Azura, a 60 méter magas és 25 méter széles barlang. A sziget lakói szerint egy halász fedezte fel az 1800 évek elején, azonban már korábban a Római Birodalom ideje alatt Tiberius császár uralkodása idején kedvelt helyszín volt különböző vallási szertartások megtartására. A tengeri barlang nevét onnan kapta, hogy a víz alatt beszűrődik a napfény, így festői kék fény világítja meg a barlang teljes felületét. Hogy mennyire híresen szép, az azt is bizonyítja, hogy a mélykék színre bizonyos nyelveken külön szót használnak, ami nem más, mint a Capri. Marine Grande kikötőtől számos kirándulóhajó indul, érdemes azonban körültekintően tervezni, ugyanis dagálykor, nagyobb hullámok esetén nem lehetséges a bejutás. Ha mégis sikeresen a barlangban találja magát, készüljön fel, ugyanis legalább 10-20 percre van szüksége az emberi szemnek, hogy hozzászokjon a belső sötétséghez. Capri számos villája mellett kiemelkedik a Villa San Michele. A Tiberius-hegyen álló nyaralót Tiberius császár építtette Kr. e. 27-37 között, és ez a legnagyobb a Caprin található 12 császári villa között. Az épületből kevés maradt meg, amit a 20. század elején Axel Munthe svéd orvos átalakíttatott és saját tervezésű házat építtetett. Emlékeiből egy különleges hangulatú regény is született. A pazar szállás kertjében egyiptomi és egyéb antikvitás-kori ereklyék, és művészeti alkotások találhatók. A kertből csodálatos kilátás nyílik Caprira. A szemfülesek akár még a Vezúv csúcsát is megpillanthatják. A könnyed kirándulás után érdemes libegővel Monte Solaro tetejére is eljutni. A hangulatos kertek és gyümölcsösök felett elhaladva mintegy 600 méter magasról csodálatos panoráma nyílik a környékre. Jól látszik innek a sziget dél- keleti részén, a parttól alig néhány méterre található Faraglioni Sziklák. Az elnevezés három sziklát takar, amelyek nevüket onnan kapták, hogy mennyire közel vannak a parthoz: Terra (föld), Mezzo (közép) és Fuori (kívül). Szélcsend idején a szemfülesek még a negyedik sziklát (Scoglio del Monacone) is felfedezhetik, a szikla csúcsa ugyanis egy rövid időre kivillan a tengerből. A három szikláról egyébként már az ókori írók is említést tesznek, többek között Vergilius, aki az Aeneasban említi őket a szirénekkel kapcsolatos mondakör kapcsán. Ennek történelmi alapja is van, hiszen az ókorban Capri szikláinak tetején tüzeket gyújtottak, hogy jelezzék a közeledő hajóknak, hogy útjukban veszélyes akadályok vannak. Valószínűleg a Faraglioni sziklák tetején is gyújtottak hasonló tüzeket.

OLASZ ÍZVILÁG

A sziget további nevezetessége Capri mellett alig néhány kilométerre, a parton található Punta Carena, a több mint 150 éves világítótorony. A máig üzemelő épület egykoron Itália legnagyobb világítótornyának számított, fénycsóvája mintegy 50 kilométerről is jól látható. A torony közelében, gyönyörű kilátással a tengerre számos kiváló hotel közül válogathat. Ideális választás lehet a B&B II Tramonto – The Sunset, amely pazar panorámával és üdvözlőitallal várja vendégeit. Másik kitűnő lehetőség a kerttel és napozóterasszal rendelkező B&B Bettola del Re, amely pezsgőfürdővel felszerelt szobákkal és hagymás olasz reggelivel várja a vendégeit. Az olasz reggeli mellett az itt tartózkodás kihagyhatatlan eleme Campania régió gasztronómiai világának felfedezése. Egy hosszú nap után a tengerpart egyik hívogató éttermében vagy a jobbnál jobb szállások teraszain kóstolja meg a caprese salátát. A jellegzetesen olasz ízvilág, a bazsalikom, paradicsom, balzsamecet és a bors elegye könnyed, mégis tápláló fogásnak ígérkezik. A capresét főleg előételként, azaz antipastiként fogyasztják, Története szerint ezt a tradicionális olasz receptet az egyiptomi uralkodó, I. Faruk hozta divatba, aki az 1950-es években találkozott vele, és később is szívesen fogyasztotta szendvicstöltelékként. A salátához jól illenek a finom campaniai borok, amelyek ősi borászati hagyományokkal rendelkeznek, és már a rómaiak idején is híresek voltak. Az édesszájúaknak sem kell aggódni, a mandulából és csokoládéból készült caprese torta citromlikőrrel, Limoncellóval kísérve egy újabb ékes bizonyítéka annak, hogy nem ámítás, kétségkívül ez maga a földi paradicsom.

Ártartomány

from ‎21 442 Ft- ‎700 441 Ft

Tengerparti szállások